AcasăȘTIRI EXTERNEIkea a instalat camere de videosupraveghere în toaletele și vestiarele angajaților

Ikea a instalat camere de videosupraveghere în toaletele și vestiarele angajaților

Ikea a instalat camere de videosupraveghere în toaletele și vestiarele angajaților

Încă un scandal se adaugă celor care scot la iveală supravegherea draconică la care se dedau fără scrupule unele corporații.

O descoperire revoltătoare și traumatizantă. În Peterborough, oraș din East of England (Marea Britanie), lucrătorii unui centru de distribuție al gigantului suedez Ikea au descoperit camere de videosupraveghere instalate în vestiarele și toaletele lor.

Potrivit primelor elemente ale acestui caz, dezvăluit de Cambridgeshire Live și transmis de CNews, camerele ar fi fost instalate în 2015.

Supraveghere? Aș, te protejăm

Întrebată despre această situație revoltătoare, Ikea nu a precizat totuși dacă dispozitivele erau capabile să filmeze în interiorul toaletelor.

„Înțelegem că descoperirea acestor camere de supraveghere poate fi îngrijorătoare”, a declarat compania suedeză de mobilă pentru BBC.

Ikea a adăugat că, pentru companie, este vorba doar de a  „menține un mediu de lucru securitar pentru toți colegii”, scrie 20 Minutes. Confruntată cu îngrijorarea angajaților, Ikea a adăugat că toate camerele au fost eliminate din zonele de intimitate.

Acest caz amintește de cel care a fost adus la lumină în Franța în anul acest an. Ikea a fost acuzată că a colectat date personale despre angajații săi prin intermediul poliției și al detectivilor privați. Compania a fost amendată cu un million de euro, în iunie.

author avatar
Tudor Borcea
899 afisari

2 COMENTARII

  1. In Romania nu caraie nimeni.Aceleasi multinationale trateaza angajatii ca pe niste sclavi,ii fotografiaza si filmeaza nonstop si taie din salarii de cate ori au chef.Sindicatul lupta pentru ei de pe plajede din Goa sau Maldive ,pentru guvernanti exista doar cand le iau impozit jumate din salariu iar prostimea sta cu capul in jos .Astia suntem

  2. Astia vin din democratii consolidate cand de fapt sunt cei mai dezaxati cu mintea si njai dai bani pe drepturile omului!!! Seful lor cica se imbraca de la sh!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger