AcasăȘTIRI EXTERNEIgor Dodon, omul lui Putin în Republica Moldova, l-a "tras de urechi"...

Igor Dodon, omul lui Putin în Republica Moldova, l-a „tras de urechi” pe Iohannis: „Văd mulţi turişti pe aici”

România este alături de Republica Moldova, a spus președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chișinău, săptămâna aceasta. El a lăudat sprijinul pe care această țară l-a oferit refugiaţilor din Ucraina și a vorbit despre ajutorul acordat de România pentru ca Republica Moldova să poată face faţă fluxului de refugiaţi.

Eu am solicitat cu acel prilej să dăm dovadă, la nivelul Uniunii, de viziune și curaj, pentru a da semnalul pe care statele din Vecinătatea Estică, în primul rând Republica Moldova, îl așteaptă și îl merită”, a fost declaraţia ce l-a enervat pe fostul președinte moldav Igor Dodon.

Dodon vrea ca Moldova să rămână neutră

Menținerea statutului de neutralitate este foarte important și în interesul țării. Am spus-o de mai multe ori și ne bucurăm că această guvernare ne-a auzit și primele 3 săptămâni de la izbucnirea conflictului din Ucraina s-a descurcat foarte bine.

Am fost uniți în acțiuni și în mesaje, poate pentru prima dată din 2019, atunci când ne-am unit ca să-l alungăm pe Plahotniuc.

Vedem foarte mulți „turiști”, diferiți șefi de state care vin aici și fac tot felul de declarații și își prezintă pozițiile de aici de la Chișinău, în favoarea unei părți a conflictului, urmărim diferite acțiuni provocatoare. Noi însă suntem o țară neutră și trebuie să insistăm pe acest statut.

Doar secretarul de Stat al SUA a spus clar că țara noastră este una neutră, alții care vin aici fac altfel de declarații și eu sper că actuala conducere nu se va lăsa atrasă în tot felul de sancțiuni împotriva Rusiei și se va menține pe poziții ca și până acum. Acesta este interesul Republicii Moldova”, a spus Igor Dodon.

Dodon doreşte o apropiere de Rusia

Ex-preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon consideră că, în pofida invaziei ruse din Ucraina, autorităţile moldoveneşti trebuie să aibă relaţii de prietenie atât cu Federaţia Rusă, cât şi cu Vladimir Putin.

„Trebuie să ne împrietenim cu Rusia. Văd unele declaraţii despre ucigaş, criminal (n.r. – cu referire la declaraţiile lui Joe Biden despre Putin). Vorbesc despre unii şefi mari ai politicii, unchiul Sam. Ascultaţi-mă, pe urmă va trebui să vă întâlniţi cu acest om (n.r. – Putin).

Criza va trece şi nu trebuie să admitem aşa afirmaţii. Noi trebuie să ne împrietenim cu Rusia, cu Putin, cu Macron, cu Scholz. Această perioadă va trece, dar noi trebuie să lăsăm porţile deschise pentru toţi”, a declarat Igor Dodon într-o emisiunea la NTV-Moldova.

author avatar
Andrei Ștefan
791 afisari

5 COMENTARII

 1. Basarabia a fost este si va fi ROMANIA! 🇷🇴
  Cred ca singurul turist rus esti tu pe meleaguri sfinte romanesti.

  • ”Dodon vrea ca Moldova să rămână neutră”
   Dodonel, ce te face sa crezi ca Ripablika Moldova este Elvetia?
   Neutra cu armata 14 rusa pe teritoriu! Curat murdar Dodonele!

 2. -Dodon a inceput sa se exprime ca Trump,
  o fi nevoie de zid la Nistru????????????
  (horeca moldoveneasca are limitele ei)

 3. Cum vi se scoala patriotismul,numai cand e vorba de Basarabia.Despre Bucovina ,Herta,Bugeac mucles la ordin.A zis bine cine a zis ca romanul e o curva.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri