AcasăȘTIRI EXTERNE„Idioți”, „papagalii SUA”, „câini după osul americanilor”. Sora lui Kim Jong-un se...

„Idioți”, „papagalii SUA”, „câini după osul americanilor”. Sora lui Kim Jong-un se dezlănțuie împotriva aliatului lui Biden

Prin vocea surorii lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, Coreea de Nord a denunțat, joi, presiunile Seulului de a impune sancțiuni suplimentare Phenianului după lansările sale recente de rachete.

Kim Yo Jong, i-a numit pe președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și administrația sa „idioți” care repetă ca „ca papagalii” după Statele Unite, a relatat presa de stat KCNA.

„Nu știu cum să trăiască în pace și în liniște”

Kim Yo Jong, a făcut aceste remarci într-o declarație transmisă de KCNA, avertizând că sancțiunile occidentale și presiunile vor spori „ostilitatea și furia” Coreei de Nord.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat marți că revizuiește sancțiunile unilaterale impuse Phenianului. Seul a precizat că sancțiunile asupra sectorului cibernetic se numără printre cele luate în considerare în cazul în care Coreea de Nord merge mai departe cu un test nuclear.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de lansări de rachete balistice în acest an. De luni de zile, Washingtonul a declarat că Phenianul ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul din 2017, informează U.S. News.

„Dacă ei cred că pot scăpa de actuala situație periculoasă prin «sancțiuni», trebuie să fie cu adevărat idioți, deoarece nu știu cum să trăiască în pace și în liniște”, a spus Kim Yo Jong , numindu-i pe Yoon și guvernul său drept „câine sălbatic care aleargă cu un os” dat de SUA.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de afacerile intercoreene, a emis o declarație cu privire la comentariile „deplorabile” care îl vizează pe liderul sud-coreean.

„Ne exprimăm regretul puternic față de atitudinea (Nordului) care încearcă să arunce vina asupra noastră… când actuala tensiune din Peninsula Coreeană a fost cauzată de provocările repetate ale Coreei de Nord cu lansări de rachete”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Statele Unite au îndemnat Consiliul de Securitate al ONU să tragă la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete pe o singură voce, în condițiile în care organismul format din 15 membri a fost divizat în ultimii ani cu privire la modul în care să se raporteze la Phenian.

Deși atât China, cât și Rusia au susținut sancțiuni mai stricte după ultimul test nuclear al Coreei de Nord din 2017, în luna mai, acestea s-au opus prin veto unui demers condus de SUA pentru mai multe sancțiuni din partea ONU după noile lansări de rachete.

author avatar
Tudor Borcea
376 afisari

4 COMENTARII

 1. @Tudor Borcea mare pizdiarist facut la Spiru Haret, Facultatea de Aragaze si Butelii
  „Prin vocea sorei lui Kim Jong-un,…” Bai belitule se spune SURORII nu sorei, plavane !!!

 2. e f.f. greu ca o racheta proiectata sa zboare(loveasca) la 15.000 de km
  sa cada in Coreea de sud
  daca nu e lansata invers-din S.U.A.

  -americanii si-au demolat turnurile gemene,
  vom da vina pentru prima detonare nucleara pe Puin??????

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri