AcasăȘTIRI EXTERNEIdentitatea digitală, tot mai aproape! ONU impune portofelul cu securitate biometrică!

Identitatea digitală, tot mai aproape! ONU impune portofelul cu securitate biometrică!

Pas cu pas, Covid-19 își dezvelește țelul pentru care această plandemie a fost creată. Identitatea digitală devine o realitate și asta cu ajutorul temerilor noastre, firești până la un punct. Organizația Națiunilor Unite pregătește terenul pentru „noua normalitate”, una în care se schimbă tot, de la piața muncii și până la condițiile de călătorie în lume. Identitatea digitală este tot mai aproape. Deocamdată, ONU impune portofelul de securitate biometrică!

Potrivit Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO), caietul de sarcini pentru dezvoltarea unui prototip de pașaport digital (DTC) a fost deja întocmit. Identitatea digitală devine pe zi ce trece o realitate a lumii de mâine. Un grup de lucru pentru noile tehnologii, compus din experți ICAO, a dezvoltat trei tipuri diferite de pașapoarte digitale, fiecare având la bază datele biometrice ale utilizatorului.

Cea mai apropiată de a fi implementată este varianta 1, a unui „pașaport virtual”. Documentul de călătorie electronic poate fi citit automat (eMRTD sau ePassport), ca autentificator fizic, datele personale putând fi extrase și stocate într-un dispozitiv digital, cum ar fi telefonul inteligent.

Până la o decizie finală, Centrul de soluții digitale al ONU (DSC) a găsit o soluție care combină biometria, tehnologia blockchain și tehnologia mobilă pentru angajații instituției. „UN DSC” este un proiect-pilot al ONU, cu sprijin operațional, logistic și financiar nelimitat (inclusiv Fondul de pensii al personalului ONU a sponsorizat proiectul!), destinat să creeze soluții digitale pentru a ajuta agențiile ONU din toată lumea să-și ducă la îndeplinire sarcinile operaționale și tranzacționale comune.

Identitatea digitală de care beneficiază fiecare angajat ONU este un portofel digital pe care personalul agenției îl va utiliza de acum încolo.       În el sunt stocate toate datele ce țin resursele umane, starea medicală, călătoriile, salariile și pensiile. ID-ul digital va fi folosit și în cazul noilor angajați ai ONU și va rămâne la purtător chiar și după părăsirea sau pensionarea din organizație! ONU arată într-un videoclip transmis întregului personal că noua identitate digitală folosește recunoașterea facială, pentru a asigura confidențialitatea produsului.

Identitatea digitală va fi implementată la scară largă în următorii ani, obiectivul fiind ca întreg procesul să se deruleze până în 2025. Aceasta este doar una dintre direcțiile trasate în planul The Great Reset, despre care se va vorbi în luna ianuarie la Davos, în cadrul Forumului Economic Mondial. În momentul în care toți liderii/ decidenții planetei se pun de acord că este nevoie de o „schimbare”, atunci devine limpede că impunerea ei se va face inclusiv cu forța, în caz de nevoie.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor