AcasăȘTIRI EXTERNEIATĂ NOUA HARTĂ A UCRAINEI! Ce teritorii vrea Rusia, tancurile lui Putin...

IATĂ NOUA HARTĂ A UCRAINEI! Ce teritorii vrea Rusia, tancurile lui Putin au ajuns deja pe poziții!

IATĂ NOUA HARTĂ A UCRAINEI! Ce teritorii vrea Rusia, tancurile lui Putin au ajuns deja pe poziție!

Vladimir Putin a recunoscut oficial republicile Donețk și Lugansk. Însă recunoașterea entităților separatiste pune și o problemă periculoasă a granițelor.

Concret, autoritățile separatiste din Lugansk și Donețk susțin că teritoriul lor se extinde cu mult dincolo de zonele pe care le controlează de fapt. Practic, ele acoperă în totalitate regiunile în care erau capitale administrative înainte de 2014, adică întregul bazin Donbas!

„De la Mariupol și terminând cu …”

În timpul Consiliului Național de Securitate, luni, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolțev, l-a sfătuit pe Vladimir Putin să recunoască „granițele istorice” ale celor două republici separatiste. „De la Mariupol și terminând cu acele granite istorice”, a cerut Kolokolțev.

Acest lucru ar echivala cu dublarea teritoriului lor pentru a include orașe precum Mariupol, Slaviansk și Kramatorsk, acum pe deplin integrate în Ucraina.

Risc de război total în Ucraina!

Această opțiune ar însemna „război la scară totală”, avertizează expertul rus Mark Galeotti.

Recunoașterea celor două republici populare autoproclamate din Donbas marchează sfârșitul acordurilor de la Minsk din 2014, care prevedeau revenirea teritoriilor separatiste sub controlul Kievului, în schimbul alegerilor și al autonomiei sporite.

Mai presus de toate, însă, oferă Rusiei pretextul ideal de a interveni militar în Donbas pentru a-i proteja pe etnicii ruși. Dintre aceștia, în jur de 600.000 au primit, din 2014 încoace, pașapoarte rusești.

author avatar
Tudor Borcea
1.922 afisari

3 COMENTARII

  1. UCRAINIENII MANANCA ACUM PAINEA PE CARE AU MANCATO BASARABENII ,BUCOVINENII,MARAMURESENII ROMANI INCEPAND CU 1940 !.
    UCRAINA UITA CA A FOST SUB ACEEASI CUSMA TARISTA ,SUB ACEEASI SAPCA RUSEASCA SI CA PRIMEAU ORDIN TOT DE LA PETRU l ,DE LA ECATERINA A ll A SI DE LA TATUCUL STALIN.
    UCRAINA N-ARE NICI UN MERIT CA A FOST MARE !,MARE A FOST FACUTA PRIN POLITICA VREMELNICA RUSEASCA.
    ACTORASUL CEL VITEAZ ZELINSKI ESTE PRIN NATURA LUI TEATRAL ,ROLUL L-A PRIMIT SI-L VA JUCA PANA SE LASA CORTINA .
    APLAUZELE NU VOR VENI PENTRU CA S_A JUCAT CU SALA GOALA !.

  2. Nu e chiar goala, in primul rand doarme Joe senilu’ Biden, Jens Stoltenberg ii da coate ca moshu sforaie deranjant, iar Xi Jinping se uita dintr-o logie, dupa perdea, sa vada cum decurge sceneta. Ca doar are si el un scenariu de pus in practica cu Taiwan-ul, nu ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger