AcasăȘTIRI EXTERNEIată ce o așteaptă pe Șoșoacă peste graniță. Mascații îți vin pe...

Iată ce o așteaptă pe Șoșoacă peste graniță. Mascații îți vin pe cap (VIDEO)

După SUA, care dă amenzi, după Austria, care îi carantinează pe cei nevaccinați, după Grecia, care a pus serviciile secrete să-i supravegheze pe antivacciniști, a venit rândul Italiei să strângă lațul pe gâtul celor care se opun stăpânirii.

Resurgența Covid-19 în Europa și nu numai a determinat autoritățile să lase vorba dulce și să treaca la coerciții împotriva celor care se opun restricțiilor și vaccinării, care denunță o prigoană.

Războinicele din Congresul SUA și Parlamentul României

Peste ocean, se umblă deocamdată cu amenzi și cu condiționarea locului de muncă de certificatul verde. Marjorie Taylor Greene, reprezentantă a partidului republican, a strâns până acum amenzi în valoare de 48.000 de dolari pentru că refuză să poarte masca în Congres.

În România, varianta lui Marjorie Taylor Greene este senatoarea independentă Diana Șoșoacă. Care a primit și ea amenzi pentru că a participat fără mască la proteste anti-restricții. Și care a refuzat, de asemenea, să poarte mască și în Parlament.

Atât Marjorie Greene cât și Diana Șoșoacă și-au construit discursuri potrivit cărora măsurile anti-Covid-19, inclusiv vaccinarea, atacă libertățile fundamentale, valorile creștine, fibra națiunii. „E corpul meu și eu decid”, spun și antivacciniștii din România și SUA.

„Basta Dittatura”

Însă mișcarea „Anti-Vaxx”, care se apără îndârjit, a intrat în vizorul serviciilor secrete (cu Grecia, ultima pe listă) și a poliției, în Italia. Unde poliția a efectuat luni un val de percheziții la activiștii anti-vaccin. Aceștia sunt acuzați că folosesc grupuri de discuții online pentru a apela la violență împotriva politicienilor și a medicilor care susțin pașaportul sanitar.

Perchezițiile din 16 orașe din Italia au vizat 17 dintre cei mai radicali participanți la grupul de discuții „Basta Dittatura” („Jos dictatura”) de pe Telegram, urmărite de zeci de mii de persoane și „caracterizate de o incitare continuă la ură și săvârșirea de infracțiuni grave”, a declarat poliția din Torino (nord) într-un comunicat.

„Basta Dittatura” a fost folosit în special pentru a organiza demonstrații împotriva pașaportului sanitar, obligatoriu în toate locurile de muncă din Italia din 15 octombrie. Pașaportul de sănătate atestă că purtătorul său a fost vaccinat, vindecat după contractarea Covid-19 sau a avut recent un test negativ.

La arme, cetățeni!

Suspecții vizați de percheziții „au participat la acest grup de discuții, cerând sistematic folosirea armelor și săvârșirea unor acțiuni ilegale grave împotriva celor mai înalte funcții instituționale, inclusiv a premierului Mario Draghi”, precum și a poliției, medicilor, oamenilor de știință și alte persoane publice acuzate de „înrobire” și „colaborare” cu „dictatura”, potrivit poliției din Torino, scrie postul RFJ.

Aceste discuții au făcut referiri explicite la „spânzurări”, „plutonuri de execuție”, „împușcături în picioare” sau „marșuri suplimentare asupra Romei” și „terorism”. În 1922, „Marșul fascist asupra Romei” (lovitura de stat) a dus la venirea la putere a dictatorului Benito Mussolini.

Oponenții pașaportului sanitar acuză încălcarea libertăților individuale, în timp ce guvernul îl vede ca pe o modalitate de a nu reveni la restricțiile stricte  adoptate în trecut pentru a stopa răspândirea Covid-19. Prima țară europeană care a fost afectată de pandemie în februarie 2020, Italia a plătit un preț mare, cu peste 132.000 de decese. În această etapă, peste 84% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani sunt vaccinate.

 

author avatar
Tudor Borcea