AcasăȘTIRI EXTERNEIarna și gazul rusesc. Putin: „Mingea este în terenul UE” / Ce...

Iarna și gazul rusesc. Putin: „Mingea este în terenul UE” / Ce planuri are Kremlinul cu gazoductul Nord Stream 2

Iarna și gazul rusesc. Putin: „Mingea este în terenul UE” / Ce planuri are Kremlinul cu gazoductul Nord Stream 2 / Foto: printsceen

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că „mingea este în terenul” UE pentru a începe să livreze gazul rusesc prin sistemul de gazoducte Nord Stream 2, prin secțiunea neafectată de exploziile recente, calificate drept „sabotaj” de Occident.

„Rusia este pregătită să reia livrările” prin această conductă submarină, care nu a fost niciodată pusă în funcțiune din cauza ofensivei împotriva Ucrainei, a declarat Putin la un forum pe teme energetice la Moscova.

De explozii, „profită SUA, Ucraina și Polonia”

„Mingea este în terenul UE, dacă vrea, tot ce trebuie să facă este să deschidă robinetul”, a spus el, adăugând că celelalte conducte din sistemul Nord Stream vor fi reparate doar dacă funcționarea lor va fi garantată.

El a adăugat că, dacă gazoductele Nord Stream nu vor fi operaţionale, Rusia ar putea redirecţiona gazele către Turcia şi „să creeze cel mai mare hub al gazelor pentru Europa în Turcia, dacă partenerii noștri sunt interesați și dacă este rentabil economic”.

Scurgerile din gazoductele Nord Stream, care leagă Rusia de Germania, reprezintă un „act de terorism international”, a denunțat Vladimir Putin, apreciind că de acest incident beneficiază Statele Unite, Polonia și Ucraina, scrie 7sur7.

„Beneficiarii sunt clari (…) Pentru că acest incident întărește importanța geopolitică a sistemelor de gaze rămase, cel care trece pe teritoriul Poloniei (…) și al Ucrainei și pe care Rusia l-a construit pe cheltuiala sa. Dar și Statelor Unite, care pot acum să își livreze energia la prețuri ridicate”, a declarat președintele rus.

author avatar
Tudor Borcea
348 afisari

2 COMENTARII

  1. Bineinteles ca toate conductele care aprovizioneaza europa vor fi sabotate, daca vrea putin. Aici a adus bideul europa. Si sigur va aduce gaz lichefiat de cinci ori mai scump. Americanii au tras in teapa din nou!

  2. Sistemul de transport prin Ucraina nu prea mai este folosit, iar Rusia intentioneaza sa-l inchida complet oricum!
    polacii…si-au asigurat interesele proprii…dar cu pretul a 5 mil de refugiati ucrainieni si alte obligatii…!
    i

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger