AcasăȘTIRI EXTERNEIarnă cu RESTRICŢII şi în Franţa: ce decizii a luat premierul Jean...

Iarnă cu RESTRICŢII şi în Franţa: ce decizii a luat premierul Jean Castex

covid-19Iarnă cu RESTRICŢII şi în Franţa: ce decizii a luat premierul Jean Castex

Franţa impune noi restricţii, timp de trei săptămâni, pentru a face faţă noului val al pandemiei. Astfel, premierul francez Jean Castex a anunţat, luni seară, că numărul de persoane la reuniuni publice în interior va fi limitat la 2.000, iar în exterior la 5.000. Măsura va intra în vigoare de luni, 3 ianuarie, pentru timp de trei săptămâni.

Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior şi maximum 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat prim-ministrul într-o conferinţă de presă luni seară, la care a fost prezent în ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Revelion 2022, lăsat liber

Însă premierul Franței nu a introdus interdicții pentru noaptea de Anul Nou.

Această măsură se va aplica de luni, 3 ianuarie, şi pe o perioadă de trei săptămâni, a spus şeful guvernului. În fotbal sunt astfel vizate etapele 20, 21 şi 22 din Ligue 1, cu meciuri precum Lyon – PSG (duminică, 9 ianuarie), Marseille – Lille (16 ianuarie), derby-ul OL-ASSE (21 ianuarie) sau Lens – Marseille (22 ianuarie).

Varianta Omicron i-a speriat pe francezi

Țările din întreaga Europă reiau restricțiile, pe măsură ce numărul infecțiilor crește și noua variantă Omicron se răspândește pe continent.

Studiile sugerează că această tulpină este mai blândă decât Delta, cu 30% până la 70% mai puține șanse ca persoanele infectate să ajungă la spital. Dar există temeri că numărul mare de cazuri ar putea copleși spitalele.

De altfel, şi reuniunile din Germania vor fi restricționate începând cu 27 decembrie, iar sălile de sport, piscinele, cluburile de noapte și cinematografele vor fi închise pentru public în mai multe landuri. Reuniunile private ale persoanelor vaccinate vor fi, de asemenea, limitate la un număr maxim de 10 persoane.

author avatar
Andrei Ștefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singur. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger