AcasăȘTIRI EXTERNEIarna a început să facă ravagii în Europa. Zeci de danezi, blocați...

Iarna a început să facă ravagii în Europa. Zeci de danezi, blocați peste noapte într-un magazin, din cauza unei furtuni de zăpadă – VIDEO

Iarna a început să facă ravagii în Europa. Zeci de danezi, blocați peste noapte într-un magazin, din cauza unei furtuni de zăpadă - VIDEOIarna a început să facă ravagii în Europa. Zeci de danezi, blocați peste noapte într-un magazin, din cauza unei furtuni de zăpadă - VIDEO (foto: captură video/ youtube)

Iarna își arată deja colții în Europa. Ajunși în situația de a nu putea pleca acasă din cauza unei furtuni de zăpadă, mai mulți danezi și-au găsit găzduire peste noapte într-un magazin al celebrului lanț Ikea. O experiență pe care cei mai mulți o vor trece, probabil, la capitolul amintiri inedite.

Ca urmare a ninsorii căzute în orașul danez Aalborg, mai mulți angajați, dar și clienți ai magazinului – în jur de 25 de persoane – s-au văzut nevoiți, recent, să dea uitării patul de acasă și să doarmă într-unul din showroom-ul în care au rămas peste noapte.

Oamenii au părut să se adapteze rapid la situație. Mai ales că au avut ce mânca și s-au putut uita la televizor, cât să treacă timpul mai ușor.

Printre cei care s-au aflat în această situație inedită – apărută miercuri seară – s-au numărat Erik Bangsgaard și soția acestuia. „Ne-am adunat la cantină, unde am primit mâncare și băutură, și am avut și televizor”, a povestit bărbatul, conform BBC.

Au rămas peste noapte în aeroport

Mai mult, s-a aflat că în jur de 300 de oameni au petrecut noaptea în aeroportul din Aalborg, potrivit euronews.com.

De altfel, conform aceleiași surse, regiuni extinse din Danemarca, incluzând aici și Copenhaga, capitala acestei țări, au fost afectate de zăpadă abundentă, situație ce a afectat traficul și a generat și întreruperi temporare ale alimentării cu energie electrică.

Imaginile surprinse pe străzi și ajunse pe internet nu mai au nevoie de prea multe comentarii:




Și în România sunt anunțate ninsori

Și în România a nins, îndeosebi în zona montană, însă iarna nu a generat încă probleme însemnate.

Pentru ziua de vineri, de exemplu, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat intensificări ale vântului, la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

De asemenea, ANM anunță că vineri la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

author avatar
Andrei Coman
742 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger