AcasăȘTIRI EXTERNE"Iadul a venit pe pământ la Azovstal": Rusia ar fi lansat bombe...

„Iadul a venit pe pământ la Azovstal”: Rusia ar fi lansat bombe cu fosfor! (VIDEO şi FOTO)

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil ce plănuiesc rușii să facă în Mariupol! - FOTO&VIDEO

Rusia ar fi lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol. „Iadul a venit pe pământ. La Azovstal”, a scris Petro Andriuşcenko, consilier al primarului din oraşul asediat.

El a publicat pe Telegram imagini cu atacuri asupra oțelăriei Azovstal, comentând că specialiștii vor evalua situația și vor trage concluziile de rigoare, însă rușii înșiși au spus că au folosit obuze incendiare.

Au o temperatură de 2.000-2.500 grade C

Acestea au o temperatură de combustie în jur de 2,000-2,500 de grade Celsius cee ace face ca ”focul să fie aproape imposibil de oprit”, a adăugat Andriushchenko.

Reamintim, utilizarea bombelor cu fosfor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate. Andreuşcenko a mai postat imagini cu inscripţii de pe bombe şi care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câştigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfăşurat la Torino, în Italia.

Ar mai fi 1000 de soldaţi la Azovstal

Ucraina a propus eliberarea unor prizonieri de război ruşi în schimbul răniţilor de la Azovstal. În interiorul fabricii, ar mai fi circa 1.000 de combatanţi, dintre care jumătate sunt răniţi, în timp ce surse ruseşti vorbesc despre circa 2.500 de combatanţi ucraineni şi mercenari străini.

Primele acuzații privind folosirea bombelor cu fosfor au fost lansate în martie chiar de președintele Volodimir Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan