AcasăȘTIRI EXTERNEI-au dat peste nas lui Boris Johnson! Ce a păţit premierul britanic...

I-au dat peste nas lui Boris Johnson! Ce a păţit premierul britanic după ce a zis că noua tulpină este „mai letală”

Boris JohnsonI-au dat peste nas lui Boris Johnson! Ce a păţit premierul britanic după ce a zis că noua tulpină este "mai letală"

Premierul britanic Boris Johnson a riscat şi, se pare, că a pierdut! El a spus că noua tulpină de COVID-19 descoperită în Marea Britanie este mai contagioasă şi mai letală, iar experţii i-au dat peste nas.

Ce declarase Boris Johnson?

Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate.

Faptul că NHS (n. red. – sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante„, a spus premierul britanic.

Cum au reacţionat experţii în sănătate?

Nu este încă „absolut clar” că tulpina este legată de o rată mai mare de mortalitate decât varianta originală a coronavirusului, a declarat Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, pentru postul BBC.

Există unele dovezi, dar sunt foarte timpurii. Este un număr mic de cazuri şi este mult prea devreme să spunem că aceasta este situaţia”, a mai spus ea, referindu-se la studii ştiinţifice în derulare.

Aş fi vrut să mai aşteptăm o săptămână sau două, să monitorizăm ceva mai mult înainte de a trage o concluzie cu adevărat fermă despre acest lucru”, a spus el.

Rata deceselor a crescut puţin, de la 10 la 13 la 1.000 de pacienţi, a precizat Tildesley, dar a menţionat că informaţia se bazează pe „o cantitate relativ mică de informaţii”.

În concluzie, se pare că Boris Johnson s-a grăbit cu aprecierile, pentru că, aşadar, experţi britanici în sănătate s-au declarat surprinşi de comentariile premierului care sugerau că tulpina coronavirusului descoperită în Marea Britanie ar putea fi mai mortală.

author avatar
Andrei Ștefan
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger