AcasăȘTIRI EXTERNEI-a venit vremea lui Andrew Cuomo! Prima victimă a depus plângere împotriva...

I-a venit vremea lui Andrew Cuomo! Prima victimă a depus plângere împotriva guvernatorului de New York

Andrew CuomoI-a venit vremea lui Andrew Cuomo! Prima victimă a depus plângere împotriva guvernatorului de New York

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo se află în plin scandal sexual după ce un raport al procurorului general a scos la iveală că acesta a hărțuit sexual cel puțin 11 femei.

Una dintre victime și-a făcut curaj și a depus o plângere penală împotriva lui Cuomo. Plângerea deschide calea către o posibilă urmărire judiciară pentru guvernator, scrie presa americană.

Femeia a depus plângerea joi la biroul şerifului din comitatul Albany, capitala statului. În raportul de investigație al statului, femeia este descrisă ca asistentă executivă a lui Cuomo și spune că guvernatorul a băgat mâna sub cămașa femeii și a prins-o de sân. La rândul său, Andrew Cuomo a negat că ar fi atins pe cineva în mod necorespunzător.

Directorul de comunicații al guvernatorului, Richard Azzopardi, a declarat într-o declarație că „în mod proactiv” a trimis cazul poliției din Albany în martie, când a devenit public.

Aliații democrați și alegătorii îi cer demisia

Această plângere deschide calea către o posibilă urmărire judiciară pentru guvernator, căruia mai mulţi aliaţi democraţi, până la preşedintele Joe Biden, i-au cerut să demisioneze, şi care face de asemenea obiectul unei proceduri în parlamentul statului New York care poate duce la destituirea sa.

Plângerea depusă de prima victimă a dus la o scădere a gradului de încredere în Cuomo. Un sondaj Quinnipiac, efectuat la câteva zile după publicarea raportului de 165 de pagini, arată că 7 din 10 alegători din New York consideră că guvernatorul ar trebui să demisioneze și 55% consideră că ar trebui să fie acuzat de o infracțiune. Aproape două treimi dintre alegători cred că Cuomo ar trebui să fie destituit din funcție.

author avatar
Andreea Vlad
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger