AcasăȘTIRI EXTERNEHuawei ține steagul sus,în pofida sacțiunilor americane

Huawei ține steagul sus,în pofida sacțiunilor americane

Gigantul tehnologic chinez a continuat să crească veniturile și profitul net în 2020, în ciuda dificultăților operaționale provocate de Covid-19 și a sancțiunilor în curs impuse de către guvernul SUA. Huawei s-a menținut puternic în fața adversității, a spus directorul Ken Hu.

Veniturile anuale ale companiei cu sediul în Shenzhen au crescut cu 3,8%, până la 136,7 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 3,2%, până la 9,9 miliarde de dolari. „Am continuat să inovăm pentru a crea valoare pentru clienții noștri, pentru a ajuta la combaterea pandemiei … și pentru a sprijini atât redresarea economică, cât și progresul social din întreaga lume”, a precizat Hu pentru The National. Huawei este acum al șaselea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață de 8%, potrivit Counterpoint Research.Compania, care are mai mult de 197.000 de angajați, a fost angajată într-un conflict comercial cu administrația SUA, care o consideră o amenințare la adresa securității naționale. Casa Albă și-a împins aliații să excludă Huawei din tranzacțiile de rețea 5G. Firma de telecomunicații a respins în repetate rânduri afirmațiile că produsele sale ar putea fi utilizate pentru spionaj.”Indiferent de circumstanțe, vom continua să adoptăm transparența prin divulgarea datelor operaționale către guverne, clienți, furnizori, angajați și parteneri”, a declarat un purtător de cuvânt de la Huawei.

Sancțiunile conduse de Statele Unite au creat perturbări ale lanțului de aprovizionare, iar Ken Hu a adăugat că „atât jucătorii din amonte, cât și din aval sunt victimele”. „Furnizorii americani suferă. În medie, Huawei a cumpărat de la ei 10 miliarde până la 20 miliarde USD în fiecare an. Dacă o decizie politică dăunează jucătorilor diferiți, în întregul lanț valoric, nu ar trebui revizuită și corectată? Este o situație de pierdere, foarte nedreaptă pentru Huawei și ne-a cauzat multe daune”. Huawei, care are peste 1 miliard de dispozitive conectate și 730 de milioane de utilizatori de smartphone-uri în întreaga lume, a câștigat peste 50% din venituri – 74,1 miliarde de dolari – din afacerea sa de consum. Companiile sale de întreprinderi și transportatori au contribuit cu 15,4 miliarde de dolari, respectiv 46,4 miliarde de dolari. Activitatea de transport a Huawei, care include rețelele sale 5G, se dezvoltă în prezent cu peste 1.500 de operatori din peste 170 de țări. Oferă peste 3.000 de proiecte 5G în peste 20 de industrii, cum ar fi extracția cărbunelui, porturi și producția de oțel.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger