AcasăȘTIRI EXTERNEHopa și Kremlinul: Rusia n-are treabă cu criza gazelor din Europa

Hopa și Kremlinul: Rusia n-are treabă cu criza gazelor din Europa

Criza energetică din Europa, unde prețurile gazelor depășesc recordurile istorice, nu are „nimic de-a face” cu Rusia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Aceste afirmații se vor un răspuns speculațiilor că din cauza Moscovei s-ar fi produs explozia prețului la gaze.

„Insistăm că Rusia nu are și nu poate avea niciun rol în ceea ce se întâmplă pe piața gazelor din Europa”, subliniat Dmitri Peskov  miercuri în conferința de presă zilnică, repetând că Moscova nu are „nimic de a face” cu această criză.

„Rusia şi-a îndeplinit, îndeplineşte şi va continua să îşi îndeplinească în modul cel mai responsabil toate obligaţiile care îi revin în virtutea contractelor existente”, a adăugat el, menţionând redresarea economică, stocurile reduse de gaze şi scăderea producţiei de energie eoliană în Europa drept factori care au dus la explozia preţului la gaze.

Unele state europene, la fel şi Statele Unite, acuză Moscova, și implicit Gazprom, că nu a deschis suficient robinetul la gaze cu scopul de a obţine darea în exploatare a controversatului gazoduct Nord Stream 2, ce leagă Rusia direct de Germania prin Marea Baltică, ocolind Ucraina, finalizat şi a cărui umplere a început deja. Autoritatea de reglementare germană încă nu a luat o decizie înainte ca livrările să poată începe.

Rusia a anunțat la începutul lunii septembrie finalizarea acestui proiect de 10 miliarde de euro care, potrivit detractorilor săi din Europa și SUA, va crește dependența europeană de gazul rusesc.

Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu principalii actori din sectorul energetic rus, iar Peskov a menționat că Rusia “este gata să vorbească despre noi contracte pe termen lung”.Rusia, Kremlin, gaze, prețuri, Europa

author avatar
Radu Jacotă Redactor
190 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e vina Rusiei ca Europa are conducatori idioti.Chiar Kremlinul nu are nici o treaba ca UE e si tarile membre sunt conduse de prosti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger