AcasăȘTIRI EXTERNEHenry Kissinger, fost secretar de stat al SUA, a murit la 100...

Henry Kissinger, fost secretar de stat al SUA, a murit la 100 de ani! (VIDEO)

Henry Kissinger, cel care a fost o personalitate marcantă în SUA, dar şi o figură controversată a diplomaţiei americane, în acelaşi timp, a murit miercuri la vârsta de 100 de ani.

A ocupat funcţia de secretar de stat în mandatele lui Richard Nixon şi Gerald Ford.

Henry Kissinger, evreu german născut în Bavaria

Figură-cheie a diplomaţiei mondiale în timpul Războiului Rece, Henry Kissinger „a murit astăzi la domiciliul său din Connecticut”, a anunţat firma sa de consultanţă Kissinger Associates într-un comunicat, fără a preciza motivul decesului.

Kissinger a fost un evreu german născut pe 27 mai 1923 în Bavaria. A fost naturalizat american la vârsta de 20 de ani. Fiu al unui profesor de şcoală, s-a alăturat contra-spionajului militar şi armatei americane, după care a urmat studiil3 la Harvard, unde a şi predat.

A luat Premiul Nobel pentru pace

Printre deciziile, el l-a informat pe Donald Trump despre afacerile externe după alegerea sa în 2017 – sugerând, printre altele, acceptarea ocupării Crimeei de către Vladimir Putin.

Totuşi, după invazia rusă în Ucraina, el a susținut că țara președintelui Zelenski ar trebui să adere la NATO după îmcheierea războiului.

A purtat negocieri cu Le Duc Tho pentru a pune capăt războiului din Vietnam, din nou în cel mai mare secret şi în paralel cu bombardamentele din Hanoi.

Semnarea unei încetări a focului i-a adus Premiul Nobel pentru Pace împreună cu nord-vietnamezii în 1973, unul dintre cele mai controversate din istoria Nobelului.

author avatar
Andrei Ștefan
491 afisari

8 COMENTARII

    • Valentinocka… te-ai tâmpit! Sau esti si tu ovrei impootit?! Jegul asta kisi a fost criminalul papusar al planetei. Jegul cu ideologia de pax americana … nu esti cuminte?!!! Iti aducem democratia americana la tine acasă… asta a fost tar fa asta de kissinger… bagamiasp …. in el!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri