AcasăȘTIRI EXTERNEHawaii - paradisul cripto: Aloha, Bitcoin!

Hawaii – paradisul cripto: Aloha, Bitcoin!

Din ce în ce mai mulți americani se înhamă la goana după criptomonede, chiar dacă guvernul federal pare să vrea să facă război împotriva lor. În schimb, unele state, precum Hawaii, vor să devină paradisuri cripto, cu propriile  reglementări.

Un raport al MIQ Digital bazat pe datele de la Google Trends, care compară interesul mediu pentru criptomonede din 2020 până în 2021, indică faptul că cererea de criptare în Hawaii a crscut cu 687%, comparativ cu 655% pentru California.

Cererea de Bitcoin este cea care a înregistrat cea mai mare creștere din SUA – și aici primul loc este ocupat de Hawaii, cu mult înainte de Florida, Nevada sau New York.

Raportul estimează rata populației SUA care utilizează sau deține criptomonede la 6%, iar această tendință este în urcare.

Este posibil ca monedele digitale să nu facă parte încă din economia de masă, însă cererea este atât de mare în unele state încât autoritățile financiare americane caută modalități de reglementare a pieței.

Parlamentarii din Hawaii presează pentru reglementări care să favorizeze comercianții și afacerile criptografice. De la începutul lui 2020, statul examinează  în special un proiect de lege în sprijinul băncilor care păstrează criptomonede.

Mai detaliat, băncile trebuie să respecte în special standardele contabile și de control intern. De asemenea, trebuie să aplice cele mai bune practici de securitate IT și să respecte cerințele federale.

Recent, Biroul Guvernatorului Hawaii a dezvăluit și “Digital Currency Innovation Lab”, un incubator de blockchain și cripto, care “va permite emitenților de monedă digitală să facă afaceri în Hawaii, fără a obține o licență timp de 2 ani”.

De asemenea, Hawaii a lansat un proiect imobiliar, cu vile de lux care pot fi cumpărate cu criptomonede.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa cum a fost Clujul in urma cu 30 ani ,o mare teapa CARITAS , asa o sa fie si aceste monede virtuale !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger