AcasăȘTIRI EXTERNEHawaii. Legendara „scară către paradis” va fi demolată

Hawaii. Legendara „scară către paradis” va fi demolată

Hawaii. Legendara „scară către paradis” va fi demolată

Acesta este sfârșitul Haiku Stairs, „scara către paradis”, din Hawaii (SUA). Cele 3.922 de trepte ale acestei structuri abrupte din oțel, cunoscute pentru a oferi cea mai frumoasă panoramă a insulei, vor fi demontate. Motivul ? Întreținere prea costisitoare.

Situate la 850 de metri deasupra nivelului mării pe insula O’ahu din Hawaii, scările Haiku, cunoscute și sub numele de Stairway to Heaven, fac parte dintr-una din cele mai râvnite drumeții ale arhipelagului american din mijlocul Oceanului Pacific.

3.922 de trepte

Potrivit CNN, consiliul municipal din Honolulu a votat în unanimitate, la 8 septembrie, demontarea acestei scări înguste formate din 3.922 de trepte.

„Din cauza intruziunilor ilegale pe scară largă, scara Haiku reprezintă o responsabilitate și cheltuială semnificative pentru oraș și are un impact asupra calității vieții locuitorilor din apropiere”, a declarat un consilier al orașului pentru presa americană.

O structură veche de 80 de ani

Construită în anii 1940 pentru a permite accesul armatei SUA la un post de radio aflat la mare altitudine, structura de oțel a fost apoi deschisă publicului în anii 1970 înainte de a fi închisă definitiv în 1987.

De atunci, în ciuda absenței accesului public și a unei amenzi de 1000 de dolari (aproximativ 856 euro) pentru orice contravenient, sute de turiști continuă să sfideze interdicția în fiecare an, și asta de 34 de ani, scrie Ouest-France.

Locul a devenit chiar un adevărat pelerinaj foto pentru mulți excursioniști care sunt adepți ai rețelelor sociale, cu Instagram în frunte. Pe site-ul de partajare a fotografiilor, hashtagul #haikustairs a înregistrat până acum peste 50.000 de mențiuni.

O demontare costisitoare: 1 milion de dolari

Această nerespectare a regulilor nu este lipsită de consecințe. Potrivit CNN, mulți „excursioniști și influenceri” s-au accidentat în mod regulat pe traseul foarte abrupt al scării Haiku. Ultimul accident datează din aprilie, când un tânăr a fost evacuat cu elicopterul.

Alte motive sunt, de asemenea, citate de autoritățile locale: neplăcerile cauzate de afluxul de turiști pentru locuitorii care locuiesc la baza scărilor și mai ales costul ridicat al întreținerii acestora. „Aproape un milion de dolari au fost deja cheltuiți pentru renovarea scării și câteva sute de mii de dolari pentru a asigura siguranța amplasamentului”, a declarat consilierul municipal Brandon Elefante.

Dezmembrarea scării va costa aproape un milion de dolari, o sumă substanțială, finanțată de municipalitatea Honolulu.

author avatar
Tudor Borcea
915 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger