AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul anului în SUA. Hărțuire la Casa Albă! Are legătură cu Joe...

Scandalul anului în SUA. Hărțuire la Casa Albă! Are legătură cu Joe Biden

Hărțuire la Casa Albă. Principalul consilier științific al lui Biden își dă demisia

Eric Lander, înalt consilier științific senior de la Casa Albă și-a prezentat demisia luni, 7 februarie, în urma acuzațiilor de hărțuire la locul de muncă, comportament față de care Joe Biden promisese, încă de la începutul mandatului său, că va fi intransigent.

„Sunt devastat că i-am rănit pe foștii și actualii colegi prin felul în care le-am vorbit”, a scris Eric Lander, directorul biroului pentru politici științifice și tehnologice, în scrisoarea în care și-a prezentat demisia.

„Am mers prea departe”

„Am încercat să mă forțez pe mine și pe colegii mei pentru a ne atinge obiectivele comune, uneori punând la îndoială și criticând”, a spus Lander, în timp ce a recunoscut că „a mers prea departe”.

Eric Lander a supravegheat în special inițiativa recent relansată a președintelui Joe Biden de a reduce rata mortalității cauzată de cancer cu cel puțin 50% în următorii 25 de ani.

A doua zi după învestirea sa, președintele democrat și-a avertizat însă echipele că nu va tolera nici un derapaj. „Nu glumesc când spun asta: dacă lucrezi cu mine și aud că tratezi un coleg cu lipsă de respect, sau ești disprețuitor, te voi concedia pe loc”, a spus Biden, scrie Le Figaro.

Demisia lui Lander constituie cea mai importantă plecare din echipa președintelui până în prezent – ​​biroul său are statut la nivel de Cabinet.

Plecarea lui Eric Lander nu este prima în cadrul echipelor lui Joe Biden. Un purtător de cuvânt fusese deja nevoit să-și facă bagajele după ce a amenințat o jurnalistă și a făcut remarce sexiste la adresa ei în timpul unei convorbiri telefonice.

author avatar
Tudor Borcea