AcasăȘTIRI EXTERNE„Harry & Meghan”, documentarul exploziv pentru Casa Regală, disponibil în întreaga lume...

„Harry & Meghan”, documentarul exploziv pentru Casa Regală, disponibil în întreaga lume – VIDEO

„Harry & Meghan”, documentarul exploziv pentru Casa Regală, disponibil în întreaga lume - VIDEO / Foto: Facebook

Documentarul „Harry & Meghan” va fi disponibil în întreaga lume începând de joi și ar putea fi, potrivit unor extrase deja făcute publice, „exploziv” pentru familia regală britanică, la trei luni de la urcarea pe tron a lui Charles al III-lea.

În documentarul în șase episoade, din care primele trei vor fi lansate pe Netflix „Sussex-ii”, așa cum sunt cunoscuți Harry și Meghan, promit să își spună versiunea lor, de la viața de basm a fiului cel mic al lui Charles al III-lea și al regretatei Diana până la ruptura șocantă cu monarhia.

Mahalaua vinde

„Nimeni nu știe tot adevărul. Noi știm tot adevărul”, spune Harry, în vârstă de 38 de ani, în trailer. „Când mizele sunt atât de mari, nu are mai mult sens să fie auzită versiunea noastră?”, completează și Meghan, în vârstă de 41 de ani.

În trailer, se arată entuziasmul pe care cuplul îl construise până la nuntă și, dintr-o dată, un ecran negru. „Și apoi totul s-a schimbat”, comentează prințul Harry.

Cuplul a părăsit Marea Britanie la începutul anului 2020 pentru California, SUA, după ce Harry a renunțat la toate îndatoririle regale. Impopularitatea lor a continuat să crească într-o presă britanică deja în mare parte ostilă, și în rândul apărătorilor familiei regale.

„Există o ierarhie în familie”, a denunțat Harry. „Există scurgeri de informații, dar și povești inventate (…) Este un joc murdar”, a spus prințul. El a denunțat, de asemenea, „durerea și suferința femeilor care se căsătoresc în această instituție”.

În afară de aceste extrase, au circulat puține informații. Potrivit Times, primele trei episoade care vor fi lansate joi se concentrează pe povestea de dragoste dintre Harry și Meghan, o actriță americană de rasă mixtă. Al doilea și al treilea episod îi poartă pe cei doi soți pe un „teritoriu controversat”, cu sentimentul lor de a nu fi fost susținuți de Palatul Buckingham, informează France 24.

Ultimele trei, săptămâna următoare, se vor concentra pe decizia lor de a părăsi familia regală. La un an și jumătate de la interviul șocant acordat la o televiziune americană, în care au acuzat un membru al familiei regale de rasism, securea războiului este departe de a fi îngropată.

„Ipocriți”, „Harry, pui banii înaintea familiei?”

În primul său discurs în calitate de rege, la o zi după reginei Elisabeta a II-a, Charles al III-lea i-a menționat pe fiul său cel mic și pe soția acestuia, trimițându-le „dragostea sa în timp ce își construiesc viața în străinătate”.

Documentarul „reprezintă o amenințare serioasă la adresa familiei regale”, afirmă expertul în monarhie Richard Fitzwilliams. „Ar putea fi exploziv (…) Charles al III-lea se află pe tron doar de trei luni”. Expertul și-a ales tabăra: el îi descrie pe cei doi soți ca fiind „ipocriți”. „Pe de o parte, ei spun că vor intimitate, iar pe de altă parte, uitați-vă la ceea ce fac”.

Prințul Harry urmează, de asemenea, să își publice memoriile intitulate „The Substitute” la începutul lunii ianuarie, promițând din nou dezvăluiri stânjenitoare.

Presa britanică nu îi cruță pe soții Sussex, pe care îi pune în contrast cu viitorul rege William și soția sa Kate, care sunt adesea prezentați ca fiind cuplul perfect. „Diana ar fi îngrozită de răul pe care Harry i-l face fratelui ei”, a titrat joi The Telegraph.

Zâmbitori și plini de farmec, Harry și Meghan și-au făcut o apariție publică după lansarea trailerului documentarului, marți seară, la New York, pentru a primi un premiu. „Pui banii înaintea familiei?”, „Îți rănești familia, Harry?”, au întrebat jurnaliștii pe covorul roșu. Fără a primi un răspuns.

Întrebarea care se pune acum este dacă și cum va reacționa Buckingham. „Dacă nu spun nimic, vor părea destul de slabi. Dar nici ei nu pot răspunde punct cu punct”, spune Fitzwilliams. Confruntată cu acuzații de rasism, Elisabeta a II-a a avut un răspuns devenit celebru în Marea Britanie: „amintirile pot varia”.

author avatar
Tudor Borcea