AcasăȘTIRI EXTERNEHaosul continuă! Israelul, atacat acum și din Liban (VIDEO)

Haosul continuă! Israelul, atacat acum și din Liban (VIDEO)

israelHaosul continuă! Israelul, atacat acum și din Liban (VIDEO)

Încă o escaladare a conflictului militar dintre Israel și Fâșia Gaza. Țara Sfântă este lovită din nou. Dacă, până acum, a fost lovită de peste 1.000 de rachete trase din Fâșia Gaza, de această dată atacul a fost pornit din Liban.

Trei rachete au fost lansate joi din sudul Libanului spre Israel, a anunțat o sursă militară libaneză. Proiectilele au fost trase dintr-o zonă aflată lângă tabăra de refugiaţi palestinieni din Rachidiyé, în sudul Libanului, o ţară învecinată cu Israelul, potrivit The Jerusalem Post.

Din fericire, cele trei rachete lansate din Liban au căzut în mare şi nu şi-au atins ţinta, însă armata israeliană este în alertă maximă.

Armata israeliană a confirmat tirurile, dar a subliniat că rachetele au căzut în Marea Mediterană. „Cu puţin timp în urmă, trei rachete au fost trase din Liban şi au căzut în Marea Mediterană în largul coastelor de nord ale Israelului”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Iniția se zvonea că atacul inițiat din Liban ar aparține organizației paramilitare șiite libaneze Hezbollah, care astfel doreşte să transmită un mesaj Israelului, cu privire la conflictul cu Fâşia Gaza şi organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas. O sursă apropiată Hezbollah a indicat însă că această mişcare armată libaneză nu a fost implicată.

Israel, desfășurare de tancuri la graniță

Aceste tiruri au avut loc în timp ce Israelul a desfăşurat tancuri de-a lungul barierei de separare cu Fâşia Gaza, ţinta unor intense atacuri israeliene în ziua a patra a unui nou conflict sângeros. Armata israeliană a trimis, în cursul nopţii de joi spre vineri, militari în teritoriul palestinian.

A anunţat, de asemenea, că nu intenţionează să invadeze Fâşia Gaza, precizând că operaţiunile militare continuă prin raiduri aeriene şi operaţiuni la sol, fără însă a oferi detalii despre poziţionarea trupelor la sol. Înaintea intrării în Fâșia Gaza, armata israeliană a bombardat zona masiv. Au fost folosite avioane de vânătoare, drone, artilerie și tancuri, scrie Times of Israel.

Deocamdată, nu este vorba de o invazie, dar militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza în cadrul operaţiunilor antiteroriste, în eforturile de a opri atacurile cu rachetă spre teritoriul israelian, au declarat surse citate de publicaţiile Haaretz şi Times of Israel, citate de Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger