AcasăȘTIRI EXTERNEHaos pe străzi în Paris! Poliția se teme să intervină. Cartierul, redenumit!...

Haos pe străzi în Paris! Poliția se teme să intervină. Cartierul, redenumit! (VIDEO)

parisHaos pe străzi şi nesiguranţă! Poliția se teme să intervină. Cartierul, redenumit! (VIDEO)

Cartierul Stalingrad din nord-estul Parisului a ajuns să fie rebotezat „Stalincrack” după ce localnicii din zonă au ajuns să arunce cu artificii cunoscute sub denumirea de „mortiere” în grupurile de dependenţi de crack care au ocupat zona în ultima perioadă.

Locuitorii cartierului parizian se plâng de zgomote, bătăi şi creşterea infracţionalităţii. Fumătorii de crack – un drog care se obţine din combinarea cocainei cu bicarbonatul de sodiu – au ajuns în cartierul Stalingrad și provoacă haos pe străzi. Localnicii ripostează la scandal în noapte cu ouă sau cu arme airsoft.

Parizienii din Stalingrad se plâng pe Twitter despre numărul tot mai mare de dealeri și utilizatori de crack. Mulți dau vina pentru această situație pe poliție care a înlăturat taberele pline de consumatori de droguri. Prezenţa acestora a devenit acum o sursă constantă de tensiuni cu locuitorii cartierului.

Situația a devenit insuportabilă din primăvara anului trecut

Ei spun că restricțiile impuse în timpul pandemiei Covid-19 au evidențiat problema. Un videoclip postat pe Twitter pe 6 martie arată o mulțime de oameni adunată în piața cunoscută sub numele de Place de la Bataille-de-Stalingrad. Tensiunile cresc pe măsură ce izbucnește o luptă între două persoane din grup.

Autorul acestui tweet, care spune că a filmat videoclipul de la fereastra sa, mărturisește nu poate dormi din cauza zgomotului.

Alte imagini care au apărut în mediul online sunt mai îngrijorătoare. Un videoclip postat pe 24 februarie arată un bărbat cu un cuțit uriaș care se plimba în fața unui cinematograf de lângă Bassin de la Villette, cel mai mare lac artificial din Paris.

Poliția refuză să intervină!

Localnicii spun că nu sunt convinși că poliția va face ceva pentru a rezolva problema, mai ales că par să nu fie destui ofițeri pentru a intimida dealerii și consumatorii. Un astfel de rezident a spus că a sunat la poliţie după ce a fost martorul unui jaf. „Eşti în Stalingrad, nu venim”, a fost răspunsul Poliţiei.

Autorităţile pariziene au încercat să rezolve tensiunile prin adunarea consumatorilor de crack într-un parc din apropiere, pentru a-i ţine astfel departe de străzile din cartier. „Asta nu schimbă cu nimic lucrurile, pur şi simplu mută o problemă de colo-colo”, a declarat unul dintre rezidenţii parizieni.

author avatar
Andreea Vlad