AcasăȘTIRI EXTERNEHaos pe aeroporturi! Compania aeriană care anulează peste 3000 de zboruri din...

Haos pe aeroporturi! Compania aeriană care anulează peste 3000 de zboruri din cauza COVID-19

avionNu s-a prezentat la biroul de înrolare și nici nu a spus nimănui despre document, motiv pentru care i s-a interzis să treacă granița.

Va fi haos pe aeroporturile din Europa, după ce valul de infecții cu coronavirus a agravat deficitul de personal. Compania aeriană Deutsche Lufthansa AG a anunțat că anulează 3.100 de zboruri.

Compania aeriană emblematică a Germaniei a anunţat vineri că va abandona 2.200 de rute interne şi europene în iulie şi august, pe lângă cele 900 de anulări dezvăluite la începutul acestei luni.

Capacitatea Lufthansa, redusă cu 4%

Aceasta reprezintă aproximativ 4% din capacitatea transportatorului în acea perioadă, potrivit unui purtător de cuvânt. Acţiunile Lufthansa au scăzut cu până la 3,4% la Frankfurt.

Cererea de călătorii a revenit dramatic în Europa odată cu ridicarea restricţiilor.

Cu toate acestea, un nou focar de Covid-19 – deşi mai puţin mortal decât valurile anterioare provoacă absenţe tot mai mari de la locurile de muncă, agravând lipsa acută de personal.

Haos pe aeroporturi

Tulburările în creştere ale forţei de muncă, pe măsură ce lucrătorii caută creşteri salariale pentru a ţine pasul cu inflaţia, cresc tensiunile acumulate recent de grevele din cadrul companiilor aeriene, inclusiv în rândul Ryanair Holdings Plc şi British Airways de la IAG SA.

Situaţia actuală aduce cu sine o nouă lovitură pentru industria aviaţiei europene, care a fost printre cele mai afectate în timpul pandemiei, companiile aeriene şi aeroporturile pierzând miliarde de euro după ce virusul a izbucnit în întreaga lume.

Transportatorii au redus personalul în timpul crizei de sănătate şi au întârziat să se reconstruiască, îngrijoraţi de rezistenţa vânzărilor de bilete, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad