AcasăȘTIRI EXTERNEHaos pe aeroporturi. Cel mai mare transportator european anunță grevă

Haos pe aeroporturi. Cel mai mare transportator european anunță grevă

Haos pe aeroporturi. Cel mai mare transportator european anunță grevă / Foto: printscreen

Luni, unul dintre principalele sindicate ale Lufthansa a cerut personalului de la sol să intre în grevă miercuri din cauza unui conflict salarial, avertizând asupra „întârzierilor și anulărilor” aborurilor într-o perioadă deja tensionată pentru aviația europeană.

Sindicatul Verdi a convocat o grevă de la ora 3:45 a.m. (01:45 GMT) miercuri până la ora 6:00 a.m. (04:00 GMT) joi „pentru a crește presiunea” asupra conducerii, în condițiile în care cere o creștere salarială de 9,5%, potrivit unui comunicat.

„Vor fi multe anulări și întârzieri”

Cel mai mare grup de transport aerian din Europa nu a oferit încă detalii despre impactul asupra pasagerilor, într-un moment în care călătorii se confruntă deja cu așteptări lungi în aeroporturi și cu anulări de zboruri în serie din cauza lipsei de personal.

Lufthansa a anulat deja aproximativ 6.000 de zboruri în această vară, în timp ce cel mai mare aeroport din Germania, Frankfurt, intenționează să ușureze programul pentru a „stabiliza și mai mult operațiunile de zbor”, care au fost grav perturbate în perioada începerii vacanțelor

Greva de miercuri va viza personalul de la sol, în special cel de întreținere, dar și operatorii vehiculelor de tractare a aeronavelor, care sunt esențiale pentru buna funcționare a aeroportului, scrie Le Journal de Montreal.

„Vor fi multe anulări și întârzieri”, a anunțat Verdi. „Situația din aeroporturi scapă de sub control, iar angajații sunt din ce în ce mai presați și suprasolicitați din cauza lipsei severe de personal, a inflației ridicate și a lipsei de creșteri salariale din ultimii trei ani”, observă Christine Behle, șefa Verdi.

De la ridicarea restricțiilor sanitare de la începutul anului, companiile aeriene și aeroporturile se străduiesc să țină pasul cu creșterea cererii, după doi ani de trafic slab în care sectorul a pierdut mulți angajați.

Peste 7.000 de angajați lipsesc în prezent din sectorul aerian german, potrivit unui studiu al institutului economic IW publicat la sfârșitul lunii iunie. „Mulți dintre acești angajați și-au căutat de lucru în alte sectoare” și „acum sunt în lipsă de oameni pentru a face față creșterii cererii”, au explicat economiștii.

author avatar
Tudor Borcea
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger