Cauta

Haos lângă Casa Albă. Protestatarii au luat cu asalt statuia președintelui

Casa Alba

Casa Alba

Protestatarii au încercat să distrugă statuia fostului președinte Andrew Jackson din apropierea Casei Albe. Ei au apucat să o vandalizeze, scriind pe postament cuvintele killer scum (ucigaş nenorocit) înainte ca poliţia să intervină, potrivit Reuters.

Mai mulţi manifestanţi s-au urcat pe monumentul din bronz din Piaţa Lafayette, ridicat în anul 1852 pe un postament din marmură albă şi care îl reprezintă pe Andrew Jackson pe un cal cabrat.

Protesters in Washington try to topple Andrew Jackson statue in Lafayette Square

Au fost câteva ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit inclusiv spray lacrimogen. De asemenea, protestatarii încearcă să formeze o zonă liberă în apropierea Casei Albe.

Andrew Jackson, al şaptelea preşedinte al SUA, a fost general în armata americană şi politician populist poreclit „Old Hickory”. Stilul său politic a fost comparat uneori cu cel al actualului preşedinte, Donald Trump.

Și statuia fondatorului SUA a fost distrusă

Protestatarii furioși din Portland, Oregon, au vandalizat zilele trecute o statuie a lui George Washington. Înainte de a doborî la pământ statuia, aceștia i-au incendiat capul. Poliția din Portland nu a făcut arestări în acest caz din cauză că făptașii au fugit, informează Mediafax.

statuia
statuia lui George Washington din Portland a fost dărâmată

O mulțime de protestatari din Portland, Oregon, s-au adunat în jurul statuii lui George Washington, i-au dat foc la cap, iar apoi au doborât-o la pământ. Primul președinte american a fost vandalizat cu mesaje de tipul „Genocid Colonist”, „Sunteți pe meleaguri natale”, „BLM” sau „Big Floyd”. Un alt însemn care a fost marcat pe statuie este anul 1619, momentul când primii sclavi au fost aduși în teritoriile colonizate de britanici în America.

Ultimele stiri

  • Facem lucrurile cu cap: deblocăm proiectele restante și dezvoltăm Alba Iulia cu bani europeni
  • Gabriela Firea a convins lumea sportivă că este soluția potrivită pentru București
  • Incident cutremurător la o școală din Brașov. Patru elevi, acuzați că ar fi agresat sexual doi colegi mai mici
  • Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!
  • Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului
  • Poliția Română, mișcă-ți fundul în stradă!
  • Salvatorii, în alertă! Mașină lovită de tren, în județul Iași/Doi răniți, printre care și un tânăr de 16 ani – FOTO
  • PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an
  • UPDATE. Român arestat pentru TRĂDARE. Detalii de ultimă oră de la DIICOT/Cine e bărbatul – ar fi vrut să candideze la Primărie
  • Anunțul Chinei. Manevrele militare din jurul Taiwanului au ca scop testarea capacităţii de a „prelua puterea” în insulă – VIDEO
  • Exit mobile version