AcasăȘTIRI EXTERNEHaos la aeroportul din Frankfurt: fermierii au blocat accesul călătorilor! Au scos...

Haos la aeroportul din Frankfurt: fermierii au blocat accesul călătorilor! Au scos 1.000 de tractoare „la înaintare” (VIDEO)

Dacă fermierii noştri au bătut palma cu Guvernul şi au fost de acord să pună capăt protestelor, iată că, la nemţi, scandalul continuă. Iar, sâmbătă, a trecut la un nou nivel: blocarea aeroportului din Frankfurt.

Sute de fermierii germani, care se opun eliminării facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură, au organizat sâmbătă un protest în care au perturbat cu tractoarele lor accesul pe aeroportul din Frankfurt.

Au scos 1.000 de tractoare pe străzi

Poliţia nu a precizat câte tractoare au blocat parţial accesul pe aeroportul din Frankfurt însă potrivit tabloidului Bild ar fi vorba de aproximativ o mie de tractoare.

„Traficul este perturbat în jurul aeroportului. Persoanele care vor să ajungă la aeroport sunt rugate să utilizeze mijloacele de transport în comun”, a precizat poliţia din Frankfurt într-un mesaj pe reţeaua socială X (ex-Twitter).

Olaf Scholz, pe o aţă subţire

La mobilizarea de amploare a fermierilor se adaugă alte proteste, care fragilizează coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul social-democrat Olaf Scholz. Mai multe aeroporturi din Germania au fost paralizate joi de o grevă a personalului de securitate, care a dorit să facă presiuni în cadrul negocierilor colective la nivel de ramură.

Şi piloţii ameninţă cu greva. Ei cer în special introducerea unei grile salariale şi reglementări cu privire la zboruri şi timpii de odihnă.

Reamintim şi că, săptămâna trecută, Germania a fost lovită de o grevă de mai multe zile a mecanicilor de locomotivă de la operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

author avatar
Andrei Ștefan
344 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri