AcasăȘTIRI EXTERNEHaos în portul Dover! Autoturisme blocate în cozi kilometrice la trecerile în...

Haos în portul Dover! Autoturisme blocate în cozi kilometrice la trecerile în Franța – FOTO&VIDEO

doverHaos în portul Dover! Autoturisme blocate în cozi kilometrice la trecerile în Franța - FOTO&VIDEO / foto: Twitter @supertanskiii

Portul Dover, principala poartă de intrare a Marii Britanii în Europa, este blocat din cauza întârzierilor îndelungate. Britanicii acuză autoritățile franceze că au provocat un blocaj chiar înainte ca turiștii să-și înceapă concediile de vară.

Operatorii de feribot i-au avertizat pe pasagerii care călătoresc spre Calais că s-au confruntat cu întârzieri de până la patru ore.

Întârzieri de până la 6 ore

Situația ar putea continua și în weekend, timpii de așteptare prelungindu-se la șase ore, transmite The Guardian.

CEO-ul Port of Dover, Doug Bannister, a declarat situația un „incident critic”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Portul, care transportă 12 milioane de pasageri în fiecare an, a făcut publică o declarație în care a acuzat autoritățile franceze pentru lipsa de personal la punctele de control la frontieră din Dover, considerând-o „îngrozitor de inadecvată”.

Deficit de personal la frontieră

Poliția franceză a dat vina pe un „incident tehnic neașteptat” în tunelul din Canalul Mânecii, care a întârziat sosirea ofițerilor de control la frontieră la Dover cu mai mult de o oră.

Dover este afectat direct de lipsa de personal francez din cauza „controalelor juxtapuse”, în care călătorii îndeplinesc cerințele franceze de intrare în port înainte de a traversa Canalul.

author avatar
Andreea Vlad