AcasăȘTIRI EXTERNEHaos în Haiti: proteste masive în capitala Port-au-Prince / Polițiștii au luat...

Haos în Haiti: proteste masive în capitala Port-au-Prince / Polițiștii au luat cu asalt aeroportul și au înconjurat reședința premierului – VIDEO

haitiHaos în Haiti: proteste masive în capitala Port-au-Prince / Polițiștii au luat cu asalt aeroportul și au înconjurat reședința premierului - VIDEO/ captură video

Poliția din Haiti se revoltă după ce bandele criminale au ucis 14 ofițeri, săptămâna trecută. Protestatarii au blocat drumuri din jurul capitalei și din mai multe orașe din nord.

Manifestațiile sunt conduse chiar de ofițeri de poliție furioși din cauza lipsei sprijinului guvernamental în lupta împotriva bandelor. Mai mulți demonstranți au ajuns la reședința oficială a premierului Ariel Henry și apoi au plecat spre aeroportul din Port-au-Prince, potrivit The Guardian.

Proteste majore în capitala Port-au-Prince și alte orașe din țară din cauza violențelor grupărilor infracționale

Un videoclip filmat de presa locală a arătat un grup de bărbați, unii dintre ei purtând cămăși cu cuvântul „Poliție” scris pe ei, certându-se aprins cu ofițerii în uniformă din aeroport și apoi părând să treacă pe lângă ofițeri fără să se lupte.

Ulterior, s-au raportat focuri de armă puternice în apropierea reședinței oficiale a prim-ministrului.

Peste 100 de manifestanți au blocat străzile, au ars cauciucuri, au spart camerele de supraveghere și au avariat vehicule.

Cel puțin 10 ofițeri au fost uciși în ultima săptămână; altul este dispărut și încă unul are răni grave provocate de gloanțe, potrivit poliției naționale haitiane.

14 ofițeri de poliției, uciși de bandele criminale

Crimele sunt doar cel mai recent exemplu de escaladare a violenței în națiunea din Caraibe, care a fost cuprinsă de războaiele între bande și haosul politic după asasinarea președintelui Jovenel Moïse în 2021. Succesorul său neales a cerut o intervenție militară internațională pentru a combate bandele, dar nicio țară nu s-a oferit să conducă o astfel de forță.

Decesele i-au înfuriat pe membrii Fantom 509, un grup armat de actuali și foști ofițeri de poliție care au cerut în mod violent condiții mai bune pentru ofițeri.

author avatar
Andreea Vlad
377 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa le trimita Germania, Franta si USA tancuri grele, drone, rachete, sisteme Patriot, Javeline si mercenari. Slava Haiti !!!

  2. Ba,esti prost.Ce sa faci cu rachetele contra bandelor ? A promis Putina ca ii ajuta cu trupele de mercenari criminali Wagner.Este ca e mai bine ? Dottore Bpde,analizeaza si el problema.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger