AcasăȘTIRI EXTERNEHaos în Franța. Protestele violente nu se opresc. Sute de răniți și...

Haos în Franța. Protestele violente nu se opresc. Sute de răniți și arestări, după manifestațiile din 1 mai – VIDEO

frantaHaos în Franța. Protestele violente nu se opresc. Sute de răniți și arestări, după manifestațiile din 1 mai - VIDEO / foto: Twitter @channelstv

E haos total în Franța, unde francezii au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva măsurilor adoptate de președintele Macron.

De 1 mai, străzile marilor orașe au arătat ca după război, unde sute de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine produse în cursul mitingurilor desfăşurate.

Peste 2 milioane de oameni au ieșit în stradă

Protestele s-au lăsat și cu aproape 300 de arestări, anunță autoritățile franceze.

Peste 780.000 de oameni au participat la manifestaţiile organizate în zeci de oraşe din Franţa de 1 Mai, potrivit estimărilor Ministerului de Interne, în timp ce sindicatele au raportat 2,3 milioane de participanţi, informează cotidianul Le Parisien.

Mitingurile de 1 Mai au degenerat în violenţe în Paris, Lyon, Nantes şi Rennes, pe fondul stării generale de nemulţumire faţă de reforma pensiilor. La Strasbourg, manifestanții au ars un manechin cu chipul președintelui Emmanuel Macron.

Cel puţin 108 agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu manifestanţii.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor. Cel puţin 200 de manifestanţi au fost răniţi, 30 suferind răni severe.

author avatar
Andreea Vlad
326 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger