AcasăȘTIRI EXTERNEHaos în aeroporturile germane. Lufthansa anulează toate zborurile. 134.000 de pasageri afectați!

Haos în aeroporturile germane. Lufthansa anulează toate zborurile. 134.000 de pasageri afectați!

aeroportAlertă pe aeroportul din Liverpool, din cauza unui român. Din bagajul lui curgea sânge / Ce s-a întâmplat

Cel mai mare transportator aerian din Europa anulează „aproape toate” zborurile pe care le avea programate miercuri în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol, a anunţat marţi compania aeriană germană Lufthansa.

Având în vedere că o grevă a personalului de la sol a sindicatului Ver.di va avea „un impact operațional masiv în mijlocul sezonului de vârf”, compania aeriană a spus că „trebuie să anuleze aproape întregul program de zbor la huburile sale din Frankfurt și Munchen.”

Greva angajaților Lufthansa va duce la anularea a 1.000 de zboruri din Germania

Odată cu începerea sezonului de vacanță de vară, compania aeriană a declarat că lucrează deja sub presiune mare pentru a restabili orarul de zbor pentru acest weekend, în urma grevelor anterioare. Greva de miercuri poate duce în continuare la anulări sau întârzieri individuale ale zborurilor joi și vineri, a avertizat Lufthansa.

Pe aeroportul din Frankfurt vor fi anulate un total de 678 de zboruri, 32 dintre ele marți și 646 miercuri, potrivit Lufthansa. Se estimează că 92.000 de pasageri vor fi afectați.

La hub-ul din München vor trebui anulate un total de 345 de zboruri, inclusiv 15 marți și 330 miercuri. Se estimează că 42.000 de pasageri vor fi afectați, a spus Lufthansa, potrivit CNN.

Angajații cer majorarea salariilor

Sindicatul Ver.di solicită o creștere a salariului cu 9,5% pentru personalul de la sol Lufthansa, cu o creștere minimă de 350 EUR pe lună timp de 12 luni. Personalul este suprasolicitat din cauza lipsei semnificative de personal, a inflației ridicate și a înghețarii salariilor pe trei ani, a spus sindicatul.

Compania aeriană a adăgat că dispune de capacităţi foarte limitate pentru reprogramarea pasagerilor afectaţi de grevă şi că există pericolul ca problemele să se prelungească până la finele acestei săptămâni.

Luni, sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă începând de miercuri, ora 03:45 (01:45 GMT) şi până joi dimineaţa la ora 06:00 (04:00 GMT), în ideea de a pune noi presiuni asupra echipei manageriale şi a obţine o majorare salarială de 9,5%.

author avatar
Andreea Vlad