AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul acuză: Hamas îi împiedică pe palestinieni să părăsească Fâșia Gaza! „Vă...

Israelul acuză: Hamas îi împiedică pe palestinieni să părăsească Fâșia Gaza! „Vă vor scuturi umane” (VIDEO)

Armata israeliană i-a avertizat pe locuitorii din partea de nord a Fâşiei Gaza să se refugieze spre sud, având în vedere că plănuieşte o incursiune terestră sau o ofensivă intensificată.

În această zonă locuiesc aproximativ 1 milion de persoane.

Hamas nu lasă civilii să fugă?

Forţele de Apărare ale Israelului afirmă că a identificat sute de mii de palestinieni care se deplasează spre sud, dar mulţi dintre ei rămân blocaţi în trafic, din cauza barajelor rutiere ale Hamas.

„Continuăm să îndemnăm locuitorii din oraşul Gaza, mergeţi spre sud… Hamas vă vrea ca scuturi umane… Este vorba de siguranţa voastră personală”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contramiralul Daniel Hagari.

„Hamas îngreunează deplasarea locuitorilor din Fâșia Gaza pe drumurile principale și împiedică trecerea vehiculelor pe aceste drumuri”, au precizat IDF.

Liderul Hamas se opune plecării civililor

Armata israeliană a publicat imagini care arată un drum plin de mașini blocat de două autovehicule.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a transmis că palestinienii nu vor părăsi Gaza sau Cisiordania, și nu vor pleca în Egipt.

„Decizia noastră este să rămânem în țara noastră”, a spus Haniyeh.

author avatar
Andrei Ștefan
172 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum asa? Hamas care face totul pentru palestinieni, ii impiedica sa-si salveze viata? Sau de fapt actiunile lor nu au nimioc de a face ce palestinienii, ba dimpotriva? Si atunci de ce unii ii ridica in slavi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger