AcasăȘTIRI EXTERNEHamas atacă cu rachete Israelul. Fâșia Gaza, lovită de aviația israeliană -...

Hamas atacă cu rachete Israelul. Fâșia Gaza, lovită de aviația israeliană – VIDEO

Hamas atacă cu rachete Israelul. Fâșia Gaza, lovită de aviația israeliană - VIDEO / Foto: printscreen

Armata israeliană a răspuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un atac cu rachete provenit din Fâșia Gaza, atacând mai multe locații ale mișcării islamiste Hamas.

Aviația israeliană a anunțat că a efectuat lovituri aeriene, în noaptea de sâmbătă spre duminică, împotriva unor situri ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza, după ce o rachetă a fost lansată din această enclavă palestiniană către teritoriul israelian.

Primul atac Hamas după o lună

Sâmbătă seara, armata israeliană a raportat un atac cu rachete din Fâșia Gaza spre Israel, primul din ultima lună.

Tirul a avut loc în timp ce Jihadul Islamic, una dintre facțiunile palestiniene armate din Fâșia Gaza, a amenințat Israelul cu represalii după asasinarea a doi dintre liderii săi la Jenin, în partea de nord a Cisiordaniei ocupate, joi.

De asemenea, vine la o zi după ce un palestinian a fost împușcat mortal de un polițist de frontieră israelian la Hawara, la intrarea în Nablus, în nordul Cisiordaniei, în circumstanțe controversate, Israelul acuzând un „atac terorist”, iar oficialii palestinieni denunțând o crimă cu sânge rece după o „ceartă” cu polițistul de frontieră.

Ca răspuns la tirurile de rachete de sâmbătă seara, „avioanele de luptă ale FDI au vizat un sit de fabricare a armelor aparținând organizației teroriste Hamas” din Fâșia Gaza, a precizat armata într-un comunicat, adăugând că este vorba de situl unde sunt fabricate „majoritatea rachetelor Hamas”, informează Ouest-France.

„În plus, armata israeliană a vizat un tunel terorist Hamas în sudul Fâșiei Gaza”, a adăugat comunicatul. Câteva ore mai târziu, armata a declarat că a vizat un post militar Hamas „ca răspuns la tirurile din Fâșia Gaza împotriva avioanelor de război israeliene”.

Surse de securitate din Gaza au raportat două lovituri împotriva sudului enclavei de 2,3 milioane de locuitori, una împotriva unui centru de antrenament militar din Khan Younes, iar cealaltă într-o zonă nepopulată de lângă Rafah. Loviturile nu s-au soldat cu morți sau răniți, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Israel: „ONU distorsionează total realitatea”

„Inamicul sionist își extinde agresiunea împotriva poporului nostru prin bombardarea brutală a Fâșiei Gaza, după ce ieri a comis crima de a-l executa pe martirul Ammar Mufleh în Hawara”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem.

Ammar Hadi Mufleh, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcat mortal de forțele israeliene la intrarea în Nablus, în nordul Cisiordaniei, în circumstanțe controversate.

Potrivit poliției israeliene, el a încercat să intre într-o mașină și să atace un cuplu de civili israelieni înainte de a înjunghia un polițist de frontieră aflat în patrulare. Apoi a încercat să apuce arma unui ofițer, iar acesta l-a împușcat.

Trimisul ONU pentru pace în Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, s-a declarat „îngrozit de acest asasinat”, în urma „unei lupte cu un soldat israelian”, a scris el pe Twitter. Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a răspuns sâmbătă, tot pe Twitter, calificând reacția lui Tor Wennesland drept „o distorsiune totală a realității”.

author avatar
Tudor Borcea
309 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger