AcasăȘTIRI EXTERNEHamas ameninţă că execută ostaticii! De ce e periculoasă acţiunea Israelului de...

Hamas ameninţă că execută ostaticii! De ce e periculoasă acţiunea Israelului de salvare a prizonierilor

Gruparea Hamas a amenințat luni că va executa ostaticii ca răspuns la atacurile israeliene. Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Qassam, a anunţat deja că brigăzile vor începe să îi execute pe ostaticii israelieni dacă Israelul va bombarda în continuare locuinţe ale civililor din Gaza.

O operațiune israeliană de salvare este foarte dificilă.

Ce pretenţii are Hamas?

Mişcarea islamistă palestiniană nu va negocia problema ostaticilor în timp ce se află sub focul tirurilor israeliene.

„Începând din acest moment, anunţăm că, pentru fiecare atac fără un avertisment prealabil împotriva oamenilor noştri care stau la adăpost în locuinţele lor, vom executa, din păcate, câte un civil al inamicului dintre ostaticii capturaţi de noi.

Şi vom fi obligaţi să filmăm şi să difuzăm acest lucru atât video, cât şi audio. Duşmanii sionişti şi conducerea lor sunt vinovaţi pentru această decizie”, a declarat Abu Obeida.

De ce Israelul are dificultăţi să intervină?

Zecile de persoane capturate în Israel de Hamas sunt ținute în diferite locații din Gaza, complicând eforturile Israelului de a le elibera prin operațiuni ale forțelor speciale.

Soldați și civili israelieni, precum și cetățeni străini au fost luați ostatici de teroriștii palestinieni, probabil pentru a-i schimba la un moment dat cu prizonieri Hamas deținuți în închisorile israeliene.

Cel puţin 4 civili au fost ucişi în timp de erau deţinuţi de Hamas, la doar câţiva paşi de locul în care erau escortaţi de către combatanţi înarmaţi, în apropiere de bariera de securitate care desparte Israelul de Fâşia Gaza.

Au răpit tineri de la festival

Zeci de persoane, în special tineri, au fost capturate în urma atacului teroriștilor de la Nova Music Festival, ținut în deșert, în apropiere de granița cu Gaza.

De asemenea, mai mulți soldați israelieni au fost luați ostatici de islamiștii care au penetrat frontiera puternic fortificată dintre cele două părți.

Joe Biden a anunțat că cel puțin 11 americani au murit în ofensiva grupării islamiste palestiniene, calificând vestea drept „sfâșietoare”.

„În aceste momente de durere, poporul american este alături de poporul evreu.

Ne amintim durerea de a fi atacați de teroriști în propria noastră curte, iar americanii din întreaga țară sunt uniți în fața acestor acțiuni oribile care au costat din nou vieți americane nevinovate”, a declarat președintele SUA.

author avatar
Andrei Ștefan