AcasăȘTIRI EXTERNEHamas a bombardat din nou Israel, sâmbătă seară. Lovituri inclusiv la Tel...

Hamas a bombardat din nou Israel, sâmbătă seară. Lovituri inclusiv la Tel Aviv. Tancuri spre Fâşia Gaza (VIDEO)

Sute de rachete au fost lansate din Gaza de militanții Hamas. Au lovit direct, sâmbătă seară, mai multe zone din Israel, inclusiv Tel Aviv.

În Gaza, riposta israeliană a ucis peste 230 de oameni şi a rănit aproape 1.800, potrivit ministerului Sănătății.

Cel mai puternic atac din ultimii ani

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai puternic atac împotriva Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmaţi ce au pătruns dincolo de barierele de securitate şi o avalanşă de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Atacul a avut loc în zorii zilei de sâmbătă, în timpul marii sărbători evreieşti Simhat Torá.

Atacurile Hamasului palestinian asupra teritoriului israelian au făcut „peste 200 de morţi” sâmbătă, a informat armata israeliană, acuzând bărbaţi înarmaţi ai mişcării islamiste aflate la putere în Fâşia Gaza că au masacrat civili. Cel puţin 250 de oameni au murit şi peste 1.100 au fost răniţi în Israel.

Israel duce tancuri în Fâşia Gaza

În replică, armata israeliană a început să deplaseze tancuri și armament greu spre granița cu Fâșia gaza, măsură anunțată încă din timpul zilei de ieri.

„Suntem în război și vom câștiga”, a reacționat premierul israelian. „Inamicul nostru va plăti un preț cum nu a mai cunoscut până acum”, a spus Benjamin Netanyahu.

author avatar
Andrei Ștefan