AcasăȘTIRI EXTERNEHackerii Rusiei joacă pe click-uri diplomația americană

Hackerii Rusiei joacă pe click-uri diplomația americană

Hackerii Rusiei joacă pe click-uri diplomația americană

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat luni, 25 octombrie, crearea unui departament și a unui emisar pentru securitate cibernetică, pentru a întări diplomația americană în fața acestor „provocări ale secolului 21”, pe fondul atacurilor din ce în ce mai mari ale hackerilor apropiați de țările rivale.

„Vom colabora cu Congresul pentru a înființa un nou Birou al cyberspațiului pentru politica digitală”, a transmis Blinken.

„Tehnologii cruciale și emergente”

Această direcție va fi condusă de un ambasador a cărui confirmare va trebui validată printr-un vot al Senatului și „se va concentra pe trei sectoare cheie: securitatea spațiului cibernetic internațional, politica digitală internațională și libertatea digitală”, a precizat. purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.

Antony Blinken, care urmează să ţină miercuri un discurs despre această axă de „modernizare” a politicii externe a Washingtonului, a promis, de asemenea, numirea unui „nou emisar special pentru tehnologiile cruciale şi emergente”. El și-a reafirmat dorința de a construi „un Departament de Stat care este pregătit pentru provocările secolului 21”.

Ofensiva hackerilor ruși

Lumea a intrat „într-o eră fundamental nouă a afacerilor internaționale, în care criza climatică, sănătatea și tehnologiile emergente vor fi din ce în ce mai mult în centrul inițiativelor comune cu aliații și partenerii noștri, dar și al competiției noastre cu rivalii și adversarii noștri”, a subliniat Ned Price, scrie Le Figaro.

Aceste anunțuri intervin când SUA s-a dovedit de mai multe ori în ultimele luni vulnerabilă în fața multiplicării cyberatacurilor. Gigantul informatic Microsoft a avertizat astfel că un grup de hackeri din Rusia, aflat la originea unui amplu atac informatic în Statele Unite anul trecut, conduce o nouă ofensivă împotriva organizațiilor americane și europene.

 

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger