AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI TOTAL Rusia - SUA! Hackerii KillNet au atacat industria de armament...

RĂZBOI TOTAL Rusia – SUA! Hackerii KillNet au atacat industria de armament americană. Ținta: Lockheed Martin Corp!

Hackerii ruși atacă producătorul american al sistemelor HIMARS. Grupul Killnet amenință cu operațiuni mondiale / Foto: Facebook

Un important grup de hackeri ruși susține că a atacat și a scos din funcțiune site-uri web ale producătorului american de armament Lockheed Martin Corp.

Grupul Killnet, care a apărut anterior în presă în luna iunie după ce și-a asumat responsabilitatea pentru un atac tip Denial of Service (DDoS) care a vizat organizații din Lituania, Bulgaria și România, susține că a vizat Lockheed Martin într-un atac DDoS similar, scoțând din funcțiune site-urile web ale companiei.

Răzbunare pentru sistemele Himars trimise Ucrainei

Grupul susține că a fost motivat să atace gigantul din industria de apărare deoarece compania a furnizat sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 HIMARS forțelor armate ucrainene, informează Silicon Angle.

Killnet a descris furnizarea sistemului de rachete ca permițând „autorităților criminale ale regimului de la Kiev să ucidă civili, să distrugă infrastructura și facilitățile sociale ale Ucrainei încă ocupate temporar”. Killnet susține, de asemenea, că a furat informații despre angajații Lockheed Martin în cadrul unui atac cibernetic de săptămâna trecută și a declarat că ia în considerare posibilitatea de a împărtăși informațiile furate.

Aceste informații nu au fost încă împărtășite, a declarat pentru SiliconANGLE un reprezentant al companiei de informații privind amenințările cibernetice Flashpoint. Potrivit mesajelor de pe canalul Telegram al Killnet furnizate de Flashpoint, grupul susține, de asemenea, că a accesat mai multe sisteme Lockheed Martin și două sisteme operate de National Aeronautics and Space Administration.

Lockheed Martin neagă faptul că vreunul dintre sistemele sale a fost compromis. „Suntem conștienți de informații și avem politici și proceduri în vigoare pentru a reduce amenințările cibernetice la adresa activității noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Rămânem încrezători în integritatea sistemelor noastre de informații robuste și multistratificate și în securitatea datelor”.

Companiile europene și americane, amenințate

Atacurile, fie că sunt reale sau nu, s-ar putea să ia amploare: Killmilk, fondatorul Killnet, a lansat un avertisment înfricoșător. „În curând, eu și Killnet vom lansa atacuri puternice asupra întreprinderilor europene și americane, ceea ce va duce indirect la victime”, a declarat Killmilk într-o declarație tradusă, raportată de SM Media.

„Voi face tot posibilul pentru ca aceste regiuni și țări să răspundă pentru fiecare dintre soldații noștri”. Atacurile provenind din Rusia au fost prolifice de la începutul invaziei Ucrainei, inclusiv un atac asupra serviciului de satelit Viasat în februarie. La 22 iunie, Microsoft Corp. a avertizat că pirateria informatică rusă împotriva guvernelor aliate continuă să crească.

author avatar
Tudor Borcea
431 afisari

2 COMENTARII

  1. a incercat si izrael ceva in iran,
    la centrifugele alea:
    au dat drumu la stuxnet!
    (stux vine de la pronuntzia deficitara:
    stuck, blocat)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger