AcasăȘTIRI EXTERNEGuvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise...

Guvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise Ucrainei

Guvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise Ucrainei

Germania nu se ţine de cuvânt în privinţa armelor pe care trebuie să le trimită în Ucraina. Sprijinul militar al nemţilor a fost redus „la minimum”. Se observă că, de la sfârșitul lunii martie 2022, Germania aproape că nu a livrat Ucrainei „nicio armă ușoară demnă de menționat”.

Rugăminţile Kievului pentru arme ușoare nu au fost satisfăcute.

Scholz n-a trimis nici tancuri, nici blindate

Olaf Scholz a continuat să refuze să furnizeze tancuri germane și vehicule blindate de transport de trupe, invocând acorduri cu aliații NATO. Ucraina a primit doar două transporturi de arme de la guvernul federal german.

Din partea Ucrainei au existat critici cu privire la presupusa lipsă de sprijin din partea Germaniei, întrucât, potrivit guvernului preşedintelui Volodimir Zelenski, forţele armate ucrainene au primit până acum doar o mică parte din materialele promise şi nu întotdeauna în stare bună.

Oficial, nemţii au fost de-acord cu înarmarea Ucrainei

Cancelarul Scholz a promis public noi livrări. Timp de câteva săptămâni a repetat că sprijinul pentru Kiev continuă, cel mai recent la Forumul Economic Mondial de la Davos„, potrivit presei.

Atunci Scholz a spus că Putin ar putea fi convins la negocieri serioase doar convingându-l că nu poate sparge capacitatea de apărare a Ucrainei. Pentru aceasta, sprijinul pentru Ucraina cu arme trebuie să continue.

La sfârşitul lunii aprilie, Germania a anunţat livrarea a 30 de autotunuri antiaeriene Gepard, dar, după cum a raportat recent Ministerul german al Apărării, primele 15 bucăţi nu vor fi livrate decât la sfârşitul lunii iulie, deoarece acestea trebuie recondiţionate.

author avatar
Andrei Ștefan
425 afisari

5 COMENTARII

  1. ue ca ue dar romanii de ce pun curupentru ucrainieni? cati stiu de la ce a inceput galceava intre ucrainieni si rusi? stiu ei ca prin sprijinul acordat ucrainei facem rau unor semeni de ai nostrii?(rau e putin spus!) nu dau un ban de cinci ptr ucraina daca e sa fie contributia benevola si nu fortata cum vor ue-istii(cu m in fata lor!)

  2. Nemții, probabil, s-au cam prins de jocul păcăliciului, pe nume Zelenski, care caută să facă afaceri pe seama armamentului livrat de NATO sau state din acesta. Apoi, vechiturile din NATO trebuie puse în funcțiune, pentru a scăpa de ele. Uite așa unii își împrospătează înzestrarea cu armament și tehnică militară, trimițând vechiturile pentru a fi distruse în luptele din Ucraina. Livrarea în iunie? Asta, ca fiind la sfântul așteaptă. Până în iulie se pot întâmpla multe, chiar o capitulare a Ucrainei, după ce majoritatea localităților mari vor fi transformate în ruine ca urmare a ambiției de putere a lui Zelenski și dorinței de dominație a Rusiei. Rămâne numai dorința de hegemonie a SUA să mențină aprins fitilul războiului, că doar acesta este departe de granițele americane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger