AcasăȘTIRI EXTERNEGrupare periculoasă de mafioți români destructurată în Italia. Polițiștii au încremenit când...

Grupare periculoasă de mafioți români destructurată în Italia. Polițiștii au încremenit când au văzut ce era în mașina infractorilor

Autoritățile italiene au reușit să rețină o grupare formată din mai mulți cetățeni români care se specializaseră în impunerea și colectarea de taxe de protecție.

Polițiștii italieni de la departamentul anti-mafia s-au autosesizat după ce au urmărit pe Facebook  o transmisie live a momentului în care mafioții români se aflau în fața casei victimei, ce ar fi trebuit să le  dea 50.000 de euro.

Asemenea unui scenario de film, polițiștii au intervenit pentru prinderea infractorilor.

După demararea anchetei, autoritățile italiene au constatat că ar fi vorba despre o grupare extrem de periculoasă, care funcționează după principiile mafiei, cu originile în orașul Lugoj.

Potrivit anchetatorilor, victima a fost un om de afaceri român, Ioan Popescu, iar atacatorii sunt persoane foarte cunoscute în mediile infracționale din Banat. Este vorba despre Ștefan Boț, Brăinar Șain, Ionel Ciurariu, Tiberius Rostaș, care ar fi coordonați din țară de liderii așa-numitului clan Viscol, condus de Iulian și Zlato Boț, Alexandru Șain și Varga Brătianu.

Acțiunea s-a petrecut săptămâna trecută, când mafioții români au descins la afaceristul Ioan Popescu pentru a încasa taxa de protecție în valoare de 50.000 de euro. Infractorii îi dăduseră înainte victimei un telefon prin care l-au anunțat să pregătească banii. Știind că vin infractorii, afaceristul a cerut ajutorul poliției apelând numărul de urgență .

Ajunși în fața casei victimei, unul dintre suspecți a început să trasmită live, pe Facebook. Acesta voia astfel să arate tuturor cunoscuților cum se încasează o taxă de protecție.

Culmea, în timp ce polițiștii puneau la punct detaliile prin care să-I surprindă pe mafioți, un infractor transmite singur, în direct, momentul culminant al acțiunii.

Autorul live-ului s-a pomenit dintr-o dată cu zeci de polițiști din trupele de carabinieri cu armele îndreptate spre el.

La controlul care a urmat, în portbagajul mașinii folosite de grupul de atacatori s-au găsit săbii, topoare și o grămadă de pietre, semn că aceștia luaseră în calcul și o eventuală ripostă din partea victimei, însă nu-și imaginaseră nicio clipă că omul de afaceri ar fi putut să apeleze la poliție, potrivit cancan.ro

author avatar
Silviu Dumitru
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger