AcasăȘTIRI EXTERNEGrozăvie pe mare. Peste 100.000 de pești morți, aruncați de o navă...

Grozăvie pe mare. Peste 100.000 de pești morți, aruncați de o navă în Atlantic (VIDEO)

Grozăvie pe mare. Peste 100.000 de pești morți, aruncați de o navă în Atlantic (VIDEO)

Peste 100.000 de pești morți au fost aruncați în mare în largul coastelor orașului La Rochelle, în Franța, de una dintre cele mai mari nave de pescuit din lume. În timp ce echipajul evocă un „incident”, ONG-ul Sea Shepherd denunță un „jaf” și speră să trezească conștiința cetățenilor astfel încât să se ia decizii politice stricte pentru a lupta împotriva pescuitului excesiv.

Spectacolul macabru al peștilor morți a fost imortalizat și difuzat pe rețelele de socializare de Sea Shepherd, în cadrul operasțiunii Ocean Killers din Golful Biscaya.

„Ghinion, s-a rupt plasa”

Ministrul francez al Mării, Annick Girardin, a anunţat vineri că a cerut deschiderea unei anchete administrative.

Nava-uzină responsabilă, FV Margiris, a recunoscut „un incident de pescuit”. O variantă susținută de Asociația Europeană a Traulelor congelatoare (PFA) care evocă un „eveniment extrem de rar” legat de ruperea „accidentală” a plasei de pescuit care conținea merlan albastru, eliberat apoi „involuntar”.

Totuși, Sea Shepherd asigură că acest eveniment nu este neobișnuit. Și ar trebui să permită creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor francezi cu privire la consecințele dezastruoase ale pescuitului excesiv, scrie France 24.

Potrivit președintelui Sea Shepherd France, Lamya Essemlali, peștii au fost victimele „capturilor accidentale”, efectuate de un Margiris.

„Este, din păcate, o practică comună. Pescarii ridică pești fără să vrea și îi pun înapoi în apă, chiar dacă sunt morți, pentru a nu-și aglomera calele. Pescuitul de merlan este legal, dar peștele, odată prins, trebuie adus legal înapoi în port”, spune ea.

Supranumit „monstrul” de presa britanică, Margiris, cu cele 6.200 de tone și 143 de metri lungime, are o proastă reputație și a făcut obiectul unui protest masiv în Australia, unde a fost interzisă după mobilizarea ONG-urilor și a opiniei publice.

author avatar
Tudor Borcea
296 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger