AcasăȘTIRI EXTERNEGreva istorică pe căile ferate. Se anunță dezastru în toată țara

Greva istorică pe căile ferate. Se anunță dezastru în toată țara

Greva istorică pe căile ferate. Se anunță dezastru în toată țara / Foto: printscreen

O grevă feroviară istorică va avea loc în Marea Britanie, marți 21, joi 23 și sâmbătă 25 iunie 2022. Negocierile privind îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă pentru lucrătorii feroviari au eșuat.

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani, după ce negocierile nu au reușit să ofere salarii și condiții mai bune pentru lucrătorii feroviari, au confirmat sâmbătă sindicatele din industrie.

5.000 de angajați protestează

„În ciuda eforturilor depuse de negociatorii noștri, nu s-a ajuns la un acord viabil”, a declarat secretarul general al sindicatului feroviar RMT, Mick Lynch, după săptămâni de discuții.

Se așteaptă ca 5.000 de angajați să participe la grevă. Protestele de marți vor afecta liniile de tren din întreaga țară și metroul din Londra. Greva se reia joi și sâmbătă, dar transportul va fi întrerupt de luni până duminică.

Network Rail, care gestionează infrastructura feroviară a țării, a avansat un procent de doar 20% funcționale, cu jumătate din rețea deschisă, în cele trei zile de grevă.

Potrivit lui Mick Lynch, sursa disputei este decizia guvernului conservator de a tăia 4 miliarde de lire sterline (aproximativ 4,6 miliarde de euro) din subvențiile acordate sistemelor de transport din Marea Britanie.

„Nimeni nu câștigă în timpul unei greve”

În special, RMT susține că operatorul rețelei feroviare Network Rail intenționează să suprime cel puțin 2.500 de locuri de muncă în domeniul întreținerii, ca parte a unui plan de economii de 2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,33 miliarde de euro), scrie Ouest-France.

„Nimeni nu câștigă în timpul unei greve”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Rail Delivery, precizând că se lucrează pentru a menține cât mai multe servicii posibile. Dar perturbările vor fi inevitabile și unele părți ale rețelei nu vor funcționa, a adăugat el, îndemnând navetiștii să ia în considerare modalități alternative de călătorie.

Este posibil ca greva să perturbe o serie de evenimente sportive și culturale majore, inclusiv festivalul de muzică Glastonbury, un concert Rolling Stones în Hyde Park din Londra, sâmbătă, și examenele finale ale unor elevi de liceu.

author avatar
Tudor Borcea