AcasăȘTIRI EXTERNEGrevă generală în transporturi! După haosul din Franța, urmează Belgia și Italia

Grevă generală în transporturi! După haosul din Franța, urmează Belgia și Italia

grevaGrevă generală în transporturi! După haosul din Franța, urmează Belgia și Italia

Sunt demonstrații sociale în Europa, din cauza scumpirii vieții. În perioada 9-10 martie 2023 va avea loc o grevă generală în toate domeniile de servicii publice belgiene, potrivit unui comunicat al MAE.

Ca urmare a grevei sunt așteptate perturbări în activitatea transportului feroviar și a mijloacelor de transport în comun. Cei care intenționează să călătorească cu trenul sunt rugați să urmărească pagina web a căilor ferate din Belgia – SNCB.

Transportul public, paralizat

Și Franța e afectată de o grevă generală națională. Circulația feroviară e paralizată după ce transportatorii au oprit lucrul.

Compania feroviară de stat SNCF şi companiile de transport din regiunea Parisului se aşteaptă la un trafic perturbat şi miercuri.

„Traficul va rămâne perturbat puternic și miercuri”, a avertizat SNCF, citată de TF1. Aceste perturbări se vor manifesta și la nivelul transportului public din regiunea pariziană, la metrou și la RER (rețeaua de trenuri metropolitane).

Italia a fost și ea afectată în data de 8 martie de o grevă naţională care a afectat transportul public în comun (feroviar, metrou, autobuz etc.).

Ministerul Afacerilor Externe a trimis mai multe atenționări de călătorie pentru românii aflați în acestea state sau care le tranzitează, pentru a evita situațiile neplăcute.

author avatar
Andreea Vlad