AcasăȘTIRI EXTERNEGreenpeace dă cu cărbuni în Putin! Activiștii de mediu cer redeschiderea minelor

Greenpeace dă cu cărbuni în Putin! Activiștii de mediu cer redeschiderea minelor

În contextul actual, generat de războiul din Ucraina și de perturbările care au urmat pe piaţa energiei, s-a aflat că activiștii de mediu cer repornirea centralele pe cărbune, în Germania.

Asociația de mediu Greenpeace a descris repunerea în funcțiune a centralelor pe cărbune pentru alimentarea cu energie electrică ca fiind necesară, titrează Build. „Este amar, dar inevitabil, ca centralele electrice pe cărbune care au fost deja închise să revină în funcțiune”, a declarat zilele trecute Karsten Smid, expert în climă și energie la Greenpeace.

„Pentru a se elibera de dependența îndatorată politic de aprovizionarea cu gaze a lui Putin, centralele electrice pe bază de cărbune trebuie să intre în breșă pentru o scurtă perioadă de timp”.

Specialist: Emisiile suplimentare, acum inevitabile, ar trebui compensate în anii următori

Pe de altă parte, specialistul a adus în discuție și aspectul protecției mediului.
Pentru ca acest lucru să nu se transforme într-un pas înapoi pentru protecția climei, emisiile suplimentare care sunt acum inevitabile ar trebui compensate în anii următori, a spus Smid, având în vedere repornirea planificată a centralelor pe cărbune din Bexbach ( Saarland) și Heyden (Renania de Nord – Westfalia).

S-a făcut referire și la centralele electrice pe bază de lignit. „Pentru o sursă de energie sigură, nici una dintre centralele electrice pe bază de lignit, în mod deosebit dăunătoare climei, nu trebuie repornită – pentru a atinge obiectivele climatice care au fost hotărâte, acestea nu trebuie în niciun caz să fie reactivate.” – a spus Smid.

„Prețurile ridicate la gaz și electricitate obligă energia să fie utilizată cu moderație și fac ca energia eoliană și solară să fie imbatabil de ieftină”, a spus expertul Greenpeace, citat de site-ul publicației germane.

Guvernul federal dorește să producă din nou energie electrică din cărbune pentru a economisi gaze în timpul crizei energetice. Din 14 iulie, o ordonanță a permis repunerea în funcțiune a centralelor pe cărbune din așa-numita rezervă de rețea, menționează sursa citată.

Nemții cumpără cărbune pentru sobe

Pe de altă parte, încă de săptămânile trecute se aflase că reducerea aprovizionării cu gaz rusesc în urma războiului din Ucraina a dus la o creștere neașteptată în Germania a cererii de cărbune pentru încălzire, în ciuda nocivității sale.

„Niciodată nu am mai văzut o asemenea aglomerație în timpul verii, atât de mulți oameni care doresc cărbune”, a declarat Frithjof Engelke, un furnizor berlinez de cărbune – citiți mai multe AICI.

Citiți și: „Deschideți Nord Stream 2, oamenii vor îngheța la iarnă!”. Germania nu are soluții la dependența de gaz rusesc

 

author avatar
Andrei Coman
404 afisari

3 COMENTARII

  1. UE la atasul politicii americane a intrat in rahat !, iar vinovatul de serviciu azi e Putin ,scuza ieftina .

  2. Deci amerlocii v- au cerut un pret pe rahatul lor lichefiat de va doare- n potofel si acum hai la carbuni ca de fapt erau buni dar noi sa ne aflam in treaba, am batut toba cu incalzirea globala. Ce se vor face ghioceii de la Bucake care in prostia ancestrala au inchis tot. Pariez ca nimic.

  3. La noi cu siguranta ca nu va raspunde nimeni pentru inchiderea si vanzarea le nimic a termocentralei Mintia. De aia se poate face orice in tara asta, pentru ca nu exista raspundere. Au fost votate legi pentru anularea raspunderii, iar procurorii si judecatorii isi fac foarte bine treaba pe care o au de facut primind mita salarii enorme si pensii speciale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger