AcasăȘTIRI EXTERNEGreen Pass-ul devine obligatoriu în Franța. Paşaportul sanitar, validat de parlament

Green Pass-ul devine obligatoriu în Franța. Paşaportul sanitar, validat de parlament

FrantaGreen Pass-ul devine obligatoriu în Franța. Paşaportul sanitar, validat de parlament

Pașaportul sanitar va fi obligatoriu în cafenelele, restaurantele și aeroporturile din Franța, începând cu luna august. Parlamentul francez a adoptat definitiv duminică seara, după multe controverse, Green Pass-ul împotriva căruia au protestat francezii zile la rând.

Adunarea Naţională a pus capăt, cu o majoritate confortabilă de voturi (156 pentru, 60 împotrivă şi 14 abţineri) unui maraton parlamentar început marţi cu privire la un text controversat, ce prevede un paşaport sanitar extins la un mare număr de locuri, precum restaurante şi transportul public, şi obligaţia de vaccinare pentru tot personalul medical şi de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Paşaportul sanitar extins ar urma să fie aplicat de la începutul de august, în condiţiile unei creşteri a contaminărilor cauzate de propagarea variantei Delta a coronavirusului. Green Pass-ul va fi obligatoriu începând cu luna august pentru intrarea în restaurante, cafenele și pentru călătoriile cu trenul sau avionul, a anunțat președintele Emmanuel Macron. Mall-urile pe de altă parte vor fi scutite de această măsură, în urma unei decizii luate duminică, în Senat.

Proteste masive împotriva pașaportului sanitar

În paralel, executivul francez continuă să accelereze vaccinarea, în speranţa că luni se va depăşi, cu o lună în avans faţă de obiectivul iniţial, pragul de 40 milioane de vaccinaţi cu prima doză. Conform datelor publicate duminică seara, aproape 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Sâmbătă au avut loc din nou zeci de manifestaţii „pentru libertate” şi „contra dictaturii sanitare”, cu peste 160.000 de participanţi, conform Ministerului de Interne, dintre care 11.000 la Paris.

author avatar
Andreea Vlad
360 afisari

3 COMENTARII

  1. se duce de rapa civilizatia europeana cu asa conducatori si parlamentari care isi hartuieste cetatenii care ii platesc pe scaunele pe care stau!!!!!!!!!

  2. se duce de rapa civilizatia europeana cu asa conducatori si parlamentari care isi hartuieste cetatenii care ii platesc pe scaunele pe care stau!!!!!!!!!

  3. Mall-urile NU. Normal , foarte multi francezi isi fac cumparaturile in ele. Daca interziceau accesul in ele iesea macel. Asa ca inca o data multinationalele castiga, deoarece primesc de-a valma vaccinati si nevaccinati si isi vor vinde produsele tuturor in tihna. Iar micile cafenele si magazine vor muri usor, usor deoarece vor trebui sa primeasca doar vaccinati. Numai la noi arahat vrea invers. Sa vedeti cum se vor dezvolta producatorii locali, cu toate ca nu cred. Sa vezi ce sut in c..ie isi ia arahat si sa vezi cum se suceste cu mall-urile precum cu.vele pe centura. Sa piarda bani multinationalele ? Niciodata. arahat pregateste-te de un suc in c.aie ca vine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger