AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia, sub nămeți! Transporturile au fost suspendate, școli închise, din cauza unei...

Grecia, sub nămeți! Transporturile au fost suspendate, școli închise, din cauza unei furtuni de zăpadă – VIDEO

grecia

Grecia e paralizată din cauza căderilor de zăpadă din ultimele zile. Fenomenul, unul extrem de rar, a perturbat transporturile şi a dus la închiderea şcolilor.

Furtuna de zăpadă, numită Elpida, a creat mari probleme. Șoferii care s-au aventurat pe şosele au rămas blocaţi. Peste 3.500 de oameni au fost evacuați, relatează BBC.

Echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşini. Aproximativ 1.200 de maşini au rămas blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Giannis Oikonomou.

„La început nu era zăpadă, erau doar vreo 2 centimetri pe drum, dar cu trecerea timpului, e din ce în ce mai rău”, a declarat un șofer.

Totodată, compania de transport elenă Aegean Airlines a anulat aproape toate zborurile și a anunțat că se așteaptă ca situația să continue marți, posibil și miercuri. Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale până marţi seară.

Potrivit Serviciului de meteorologie din Grecia, valul de frig va fi persista cel mai probabil până miercuri.

author avatar
Andreea Vlad
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger