AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia, măsuri de ultimă oră. Zile de foc pentru turiști

Grecia, măsuri de ultimă oră. Zile de foc pentru turiști

 

Aristotelia Peloni, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, a anunțat, marți, că autoritățile impun noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsurile care sunt valabile începând de marți seară, au fost luate după ce duminică a fost înregistrat un nou record de infecții.

Restricțiile se referă la programul restaurantelor și teraselor, dar și pentru călătorii din Balcani și zborurile aeriene dintr-o serie de țări membre ale Uniunii Europene.

Printre zonele în care barurile și restaurantele vor fi închise de la miezul nopții până la 7 dimineața se numără insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos și Creta.

Restricțiile sunt valabile până pe data de 23 august

În plus, începând cu 17 august pasagerii curselor aeriene sosite din Belgia, Cehia, Olanda, Spania și Suedia vor fi nevoiți să furnizeze un test negativ pentru coronavirus care să fi fost realizat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, la fel ca și în cazul persoanelor care intră prin punctele vamale terestre.

Menționăm că, duminică autoritățile au raportat 203 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore în Grecia de la izbucnirea pandemiei.

„Respectarea strictă a regulilor este necesară mai mult ca niciodată în această perioadă crucială, pentru a evita creşterea semnificativă a cazurilor în august şi posibila aplicare a unor noi măsuri restrictive, care vor afecta economia şi societatea”, a subliniat premierul grec Kyriakos Mitsotakis.
De la 28 iulie 2020, autoritățile elene au impus măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei și pentru românii care ajung cu avionul în această țară. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective, potrivit libertatea.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger