AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia, măsură de ultimă oră! Teste obligatorii la frontieră

Grecia, măsură de ultimă oră! Teste obligatorii la frontieră

Grecia

Grecia schimbă din nou regulile, după ce au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul turiștilor. Autoritățile elene au decis astfel ca testele pentru depistarea infecției să devină obligatorii la intrarea în țară prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas, singura cale rutieră de intrare în Grecia.

Această decizie, momentan confirmată doar de presa bulgară, vine după ce șase turiști străini care au mers pe insula Thassos au fost găsiți pozitivi pentru Covid-19.

Patru din ei sunt sârbi și au fost plasați în carantină la un hotel special destinat acestui scop, iar ceilalți doi, a căror naționalitate nu este precizată dar se pare că sunt bulgari, au fost lăsați să se întoarcă în țara de origine.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, potrivit presei bulgare, citată de digi24.ro.

Testarea se făcea aleatoriu

Până în prezent, autoritățile elene efectuau teste în mod aleatoriu, în special pentru turiștii care veneau din zone cunoscute pentru un număr mare de noi infectări în ultimele zile.

Elenii au implementat de la 1 iulie un protocol prin care cer turiștilor străini să completeze un formular cu date despre unde te deplasezi, adresa de cazare și dacă ai călătorit în ultimele 14 zile în străinătate. El este verificat în vamă, iar apoi se decide testarea aleatorie.

În urmă cu trei zile, Ministerul Afecerilor Externe (MAE) menţiona că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

„Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas și continuă dialogul cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger