AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Grecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Grecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat joi, 18 noiembrie, o serie de restricții pentru cei nevaccinați, inclusiv interdicția, începând de luni, de a intra în spații închise, cu excepția locurilor unde se poate lua masa.

„Începând de luni (22 noiembrie) persoanelor nevaccinate nu li se va permite să intre în spații închise, cu excepția localurilor unde se poate lua masa”, a spus Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat națiunii, îndemnând concetățenii săi să se vaccineze.

63% din populație este vaccinată

Până la ora actuală, persoanele nevaccinate puteau intra în spații închise, după ce prezentau un test negativ.

„Este o acțiune iminentă pentru protecția” populației, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că „nouă persoane din zece” intubate în prezent în spitalele din țară nu au fost vaccinate împotriva Covid-19.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu este la nivelul altor țări europene, a amintit premierul. Aproximativ 575.000 de rezidenți cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați, a spus Mitsotakis.

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, trecând de la 3.600, la 29 octombrie, la 6.150 o săptămână mai târziu și la 7.317 miercuri, potrivit raportului zilnic furnizat de Organizația Națională de Sănătate Publică (Eody).

„Cea de-a treia doză de vaccin este decisivă” mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani nu va mai fi valabil la șapte luni de la ultima doză de vaccinare, scrie AFP.

Având în vedere reticența puternicei Biserici Ortodoxe din Grecia de a respecta măsurile de stopare a pandemiei, premierul a indicat că cei nevaccinați nu vor mai putea intra acum în biserici fără a avea un test negativ. Purtarea măștii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în interior și în zonele de adunări în aer liber.

author avatar
Tudor Borcea