AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Grecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Grecia interzice persoanelor nevaccinate să mai intre în biserici

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat joi, 18 noiembrie, o serie de restricții pentru cei nevaccinați, inclusiv interdicția, începând de luni, de a intra în spații închise, cu excepția locurilor unde se poate lua masa.

„Începând de luni (22 noiembrie) persoanelor nevaccinate nu li se va permite să intre în spații închise, cu excepția localurilor unde se poate lua masa”, a spus Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat națiunii, îndemnând concetățenii săi să se vaccineze.

63% din populație este vaccinată

Până la ora actuală, persoanele nevaccinate puteau intra în spații închise, după ce prezentau un test negativ.

„Este o acțiune iminentă pentru protecția” populației, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că „nouă persoane din zece” intubate în prezent în spitalele din țară nu au fost vaccinate împotriva Covid-19.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu este la nivelul altor țări europene, a amintit premierul. Aproximativ 575.000 de rezidenți cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați, a spus Mitsotakis.

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, trecând de la 3.600, la 29 octombrie, la 6.150 o săptămână mai târziu și la 7.317 miercuri, potrivit raportului zilnic furnizat de Organizația Națională de Sănătate Publică (Eody).

„Cea de-a treia doză de vaccin este decisivă” mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani nu va mai fi valabil la șapte luni de la ultima doză de vaccinare, scrie AFP.

Având în vedere reticența puternicei Biserici Ortodoxe din Grecia de a respecta măsurile de stopare a pandemiei, premierul a indicat că cei nevaccinați nu vor mai putea intra acum în biserici fără a avea un test negativ. Purtarea măștii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în interior și în zonele de adunări în aer liber.

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari

5 COMENTARII

  1. Pașaportul verde și portofelul european digital înseamnă eliminarea liberului arbitru lăsat de Dumnezeu și controlul absolut asupra ființei umane. Dumnezeu nu constrânge pe nimeni. „Iată, îţi pun azi înainte viaţa și binele, moartea și răul.” – Deuteronomul 30:15-20 De ales, alege omul. Putem îngenunchea și ne putem ruga și lângă biserică. Amin!

  2. Deci asa incepe Apocalipsa in acel Occident ateu si fara Dumnezeu, intai in Grecia nazista 2.0 !! Multa tzatziki, bai grekoteilor, sa o luati in mana de acum inainte in fiecare zi, ca o meritati !! Si sa va mai ganditi mult cam ce fel de turism nazist o sa mai aveti voi de anul viitor, e clar ca vine falimentul general si pe la voi !! Sa stati numai in arest la domiciliu inca 10 ani, bai mazoschistilor de grecotei, coi sunteti sclavetii Noului Babylon !! Speram ca toti vaxxinati in cap din Grecia sa ajunga in Iad, macar sa se simta si aia bine macar o data in viata !! Ha ha ha 🙂 Sa mancati rahat cu polonikul, bai, ca meritati, natie de nazisti 2.0 !! Dumnezeu o sa va stearga de pe fata Pamantului, ca si cum nici nu a-ti fi existat vreo-data !!

  3. Am auzit ca Biserica Ortodoxa Greaca ,la fel ca cea Romana au luat atitudine: „………………………………………………………………………………………………………………”!Ce preoti curajosi!

  4. Conducatorii diferitelor tari participa la concursul” care este cel mai tampit conducator, cine linge mai bine condurii ocultei mondiale”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger