AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia înăsprește tonul față de persoanele nevaccinate anti-Covid-19. Testele devin obligatorii

Grecia înăsprește tonul față de persoanele nevaccinate anti-Covid-19. Testele devin obligatorii

greciaGrecia înăsprește tonul față de persoanele nevaccinate anti-Covid-19. Teste devin obligatorii

Grecia impune testarea săptămânală obligatorie pentru toți lucrătorii nevaccinați, cu precizarea că testele vor fi plătite din buzunarul fiecărui angajat. Autoritățile de la Atena consideră că această măsură este menită să impulsioneze intenția de vaccinare în rândul grecilor.

Angajații din sectorul public și privat vor trebui să plătească pentru testele săptămânale sau să prezinte un certificat de vaccinare pentru a avea acces la locul lor de muncă, în timp ce copiii nevaccinați din liceele care au fost redeschise luni primesc truse de testare distribuite pe cheltuiala guvernului, transmite Euronews.

Restricții similare se vor aplica și în cazul accesului în restaurante, cinematografe, muzee, situri arheologice și stadioane. Aproximativ 56% dintre rezidenții Greciei au fost complet vaccinați, în timp ce rata medie în Uniunea Europeană este de puțin peste 60%.

Economia Greciei, grav afectată de pandemie

Restricțiile de anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19 au împins economia în recesiune, producția din 2020 scăzând cu 8,2%. Oficialii guvernamentali spun că țara nu își permite să oprească activitatea economică pentru un al doilea an.

„În acest moment, pandemia (în Grecia) prezintă semne de scădere, astfel încât măsurile par să funcționeze”, a declarat ministrul dezvoltării Adonis Georgiadis pentru televiziunea privată Skai. „Din păcate, această scădere este însoțită de moartea concetățenilor noștri nevaccinați. Mă doare să știu că acești oameni ar fi putut trăi, dar au căzut victime teoriilor conspirației”, a adăugat oficialul grec.

author avatar
Andreea Vlad
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger