AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia înăsprește condițiile de intrare în țară. Testul Covid negativ, OBLIGATORIU!

Grecia înăsprește condițiile de intrare în țară. Testul Covid negativ, OBLIGATORIU!

grecia

Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, 10 ianuarie, de un test negativ de tip PCR sau de un test rapid negativ înainte de intrare, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus.

Nouă regulă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi. Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Testul este obligatoriu și pentru vaccinați

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie să continue să se înregistreze pe un site guvernamental (http://dpaq.de/do6ZN) înainte de a începe călătoria. Grecia se închide în fața tulpinei Omicron, așa cum fac, de altfel, numeroase alte state europene, în aceste zile.

Și Bulgaria a înăsprit condițiile de intrare în țară. Astfel că începând din 7 ianuarie, toți călătorii sunt obligați să prezinte și un test PCR negativ. Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, potrivit autorităților de la Sofia.

author avatar
Andreea Vlad