AcasăȘTIRI EXTERNEGrecia impune purtarea măștilor în toate spațiile închise

Grecia impune purtarea măștilor în toate spațiile închise

Autoritățile dintr-un stat vizitat anual de mii de români introduc din nou obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 continuă să crească.

„Nu există niciun motiv să intrăm în panică, dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a declarat ministrul Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, care a vorbit despre o creştere a numărului de cazuri în ultimele zile, „într-un trend stabil”.

Până în prezent, în Grecia au fost raportate 202 de decese cauzate ce noul coronavirus și peste 4.200 de infectări, însă din acestea, 28% sunt cazurile de infectare a turiștilor.

Autoritățile elene au redeschis frontierele statului începând de la 1 iulie iar de atunci au fost confirmate 340 de infectări în rândul celor 1,3 milioane de persoane care au pătruns pe teritoriul statului.

Ministrul Nikos Hardalias a măsura obligativității de a purta mască de protecție în spațiile închise intră în vigoare începând de miercuri, 29 iulie, și a precizat că exclude „impunerea unei izolări generale”.

„Servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare şi de coafură”, sunt spațiile în care purtarea măștii redevine obligatorie, potrivit oficialului elen.

În Grecia, purtarea măștii de protecție era obligatorie în trasporturile publice, iar începând din 20 iulie și în supermarketuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
97 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai vine Pulea la voi in vacanta ,adio incasari.La toamna o sa stati cu mana intinsa la tanti Merkel.Nu se vede ,dobitocilor,ca masca nu rezolva nimic si ca iluzia data de protectia mastii nu a facut decat sa creasca molima?Mai bine trimiteti doctorii la munca ,nu sa faca pe vedetele la televizor .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger